iOS 7 – iata toate noutatile sistemului de operare pentru iDevice-uri!

  Cu doar cateva minute in urma compania Apple a lansat iOS 7 pentru iDevice-urile noastre, aceasta fiind cea mai radicala schimbare de design implementata de catre Apple de la iOS 1 si pana in prezent. Vorbim despre o schimbare completa a interfatei de utilizator, insa nu in ceea ce priveste aranjarea elementelor, ci in eea ce priveste fonturile, dimensiunile anumitor elemente ale interfatei, dar in principal al culorilor. Totul va incepe cu o serie de iconite noi pe care le veti vedea in ecranul principal, toate iconitele aplicatiilor native fiind refacute pentru aceasta versiune a sistemului de operare.

Arată minunat pentru că este făcut sa funcționeze minunat. Nimic din ce am creat vreodată nu a fost proiectat doar pentru a arăta frumos. Asta ar însemna o oportunitate greșit abordată. În schimb, când am reconsiderat iOS-ul, scopul nostru a fost să creăm o experiență care să fie mai simplă, mai folositoare și mai distractivă — îmbunătățind lucrurile pe care lumea deja le iubea la iOS. În cele din urmă, reproiectarea modului său de funcționare ne-a condus la a-i reproiecta și aspectul. Fiindcă un design bun este un design care vine în sprijinul utilizatorului.

 

  Simplitatea este cuvantul cu care Apple caracterizeaza radicala schimbare gandita pentru noua versiune a sistemului sau de operare, ea fiind prezenta in toate noile interfate gandite pentru aplicatiile native, dar si in restul interfatelor de utilizator accesibile prin  intregul sistem de operare. Apple a ales sa elimine o parte dintre animatiile si elementele de design care incarcau in mod nejustificat interfata de utilizator, implementand o structura noua care ofera calitate, fara bare si butoane inutile, totul fiind concentrat pe continutul important.

Simplitatea este adesea echivalată cu minimalismul. Cu toate acestea, simplitatea reprezintă mult mai mult decât simpla absență a dezordinii sau îndepărtarea decorațiunilor. Înseamnă să oferi lucrurile potrivite, la locul și la momentul potrivit.  Simplitatea înseamnă să știi la ce folosește și ce poți să faci cu un obiect, din primul moment în care îl atingi. Are o structură nouă, folosită la nivelul întregului sistem, care oferă claritate întregii experiențe. Elementele ornamentale care sar în ochi au fost eliminate. Barele și butoanele inutile au fost scoase. Iar datorită eliminării elementelor de design care nu sunt folositoare, dintr-o dată totul se concentrează pe ceea ce contează cel mai mult: conținutul.

  In baza acestei simplicati veti observa in imaginile acestui articol o gama foarte variata de schimbari gandite de catre Apple, ele fiind combinate cu o serie de functii noi pe care compania considera ca utilizatorii le vor iubi. Fie ca vorbim despre implementarea Photobooth-ului in aplicatia Camera, despre simplificarea interfatei prin care putem face trecerea intre modulele de capturare a imaginilor/clipurilor video, despre efectul parallax, fie ca vorbim despre Control Center sau noua interfata a Notifications Center-ului, iOS 7 aduce foarte multe noutati, mai jos ii las pe cei de la Apple sa va descrie principalele functii noi ale iOS 7.

iOS 7 profită la maxim de tehnologiile de pe iPhone, iPad și iPod touch pentru a îmbunătăți experiența iOS și mai mult. Straturi distincte și funcționale contribuie la crearea adâncimii și la stabilirea ierarhiei și a ordinii. Efectul de transparență permite o mai bună înțelegere a contextului. Iar noile abordări pentru animații și mișcare fac în așa fel încât și cele mai simple acțiuni să devină interesante.Atunci când un produs este proiectat cum trebuie — când nu trebuie să te adaptezi la tehnologie, fiindcă aceasta este deja concepută în funcție de tine — se creează o legătură.

Control Center

Centrul de control îți oferă acces rapid la comenzile și aplicațiile de care ai nevoie imediat. Cu o simplă alunecare în sus din orice ecran — inclusiv ecranul blocat — poți să faci o mulțime de lucruri cum ar fi să treci pe Mod Avion, să activezi sau să dezactivezi conexiunea la Wi-Fi sau să reglezi luminozitatea ecranului tău. Poți chiar să accesezi o nouă lanternă. Niciodată n-ai avut atât de mult control printr-o singură atingere.

Fă ce trebuie să faci. Repede.

Activează sau dezactivează Modul Avion, Wi-Fi, Bluetooth și Nu deranjați. Blochează orientarea ecranului tău sau reglează-i luminozitatea. Redă, pune pe pauză sau treci peste o melodie. Conectează-te la difuzoare compatibile cu AirPlay. Și accesează rapid lanterna, cronometrul, calculatorul și camera.

Notifications Center

Centrul de notificări te anunță când primești e-mailuri noi, pierzi apeluri, ai lucruri de făcut și multe altele. Iar o caracteristică nouă care se numește Astăzi, îți oferă un rezumat convenabil al zilei. Aruncă o privire pe iPhone-ul tău și vei ști sigur dacă e ziua cuiva sau dacă vei avea nevoie de umbrelă. Există chiar și o previzualizare a ceea ce te așteaptă a doua zi. Poți să accesezi Centrul de notificări din orice ecran, inclusiv din ecranul blocat. Tot ce trebuie să faci e să glisezi în jos. Și să te pui la curent.

Cum e ziua ta? Vizualizarea Astăzi afișează un rezumat a tot ceea ce trebuie să știi despre ziua de azi. Și o previzualizare a zilei de mâine.

Vezi ce ai ratat. Noile vizualizări Toate și Ratate îți permit să vezi toate alertele tale sau doar pe cele neaccesate în ultimele 24 de ore.

Multitasking

Multitasking a fost întotdeauna o modalitate inteligentă de a comuta între aplicații. Acum e și mai inteligentă. Fiindcă iOS 7 reține când îți place să-ți folosești aplicațiile și poate să actualizeze conținutul înainte să le lansezi. Așa că dacă ai tendința să-ți verifici aplicația socială favorită la 09:00 a.m. în fiecare zi, fluxul de noutăți te va aștepta gata pregătit. Asta înseamnă multitasking în iOS 7. Știe ce vrei să faci înainte să o faci.

O modalitate mai inteligentă de multitasking. Apasă butonul Pagina principală de două ori pentru a vedea previzualizări de ecrane pentru aplicațiile pe care le-ai deschis. Pentru a ieși dintr-o aplicație, gliseaz-o în sus și în afara previzualizării.

Actualizări programate cu inteligență. iOS programează actualizări în perioade eficient energetice. Cum ar fi momentul în care dispozitivul tău e deschis și conectat la Wi-Fi. Așa că bateria ta nu este consumată fără să fie necesar.

Camera

Camera din iOS 7 aduce toate formatele — foto, video, panoramă și acum noul format pătrat — în prim plan. Printr-o simplă glisare, poți să cadrezi ce vrei, exact cum vrei.1 Repede. Iar noile filtre îți permit să faci și mai multe cu fiecare imagine. Dă-i un aspect retro. Mărește-i contrastul. Sau adoptă stilul alb-negru. Licența artistică îți aparține în totalitate.

Filtre. Poți să aplici filtre fotografiilor în format clasic și pătrat. Alege un filtru și vezi efectul înainte să faci fotografia. Sau pur și simplu fă fotografia și aplică-l mai târziu. Dacă te răzgândești vreodată și decizi că este mai bine fără niciun fel de filtru, poți pur și simplu să-l elimini.

Poze

Acum există modalități mai rapide, mai ușoare și mai plăcute de a face o retrospectivă. Îți prezentăm Colecții, Momente și Ani — grupări inteligente ale fotografiilor și videoclipurilor tale, în funcție de perioadă și loc. Atinge Ani și toate înregistrările tale îți vor umple ecranul. Fiecare an include Colecții, precum călătoria ta în San Francisco. Iar în acea Colecție există Momente distincte — fotografii din Union Square, videoclipuri din parcul AT&T. Așa că poți să găsești o înregistrare de oricând, de oriunde, imediat.

Într-o Colecție. Atinge o Colecție, precum “Hawaii” și vezi fotografii din călătoria ta, organizate în Momente în funcție de dată și locație.

Un an — sau mai mulți ani — dintr-o privire. Atinge vizualizare An și pregătește-te să fii uimit. Fiecare fotografie și videoclip pe care le-ai făcut vreodată apare pe ecran, aproape ca o operă de artă.

Partajare de fotografii prin iCloud. Cu iCloud, poți să partajezi momentele tale favorite cu persoanele tale favorite, creând un photo stream partajat. Persoanele respective pot să publice fotografii, videoclipuri și comentarii pe fluxul tău și totul apare în mod automat pe dispozitivele iOS ale tuturor. Noua vizualizare Activitate îți permite să vezi cele mai recente actualizări de pe toate fluxurile tale partajate, într-un singur loc.

AirDrop

Dacă vrei să trimiți o fotografie sau un document cuiva, în mod normal folosești un mesaj text sau e-mail. Dar dacă persoana respectivă este chiar lângă tine, există o modalitate mult mai simplă. Intră în AirDrop pentru iOS. Acesta îți permite să partajezi rapid și ușor fotografii, videoclipuri, contacte — și orice altceva din orice aplicație, prin intermediul unui buton Partajează. Atinge butonul Partajează, apoi selectează persoana cu care vrei să le partajezi. AirDrop face restul, folosind Wi-Fi și Bluetooth. Fără să fie nevoie de vreo configurare. Iar transferurile sunt criptate, așa că ce partajezi este extrem de sigur.

Partajează unu la unu. Sau unu la mai mulți. Cu AirDrop, poți să partajezi o fotografie sau un videoclip, de exemplu, cu o anumită persoană sau mai multe. Atinge pictograma Partajează, selectează persoana cu care vrei să partajezi și lasă AirDrop să-și facă treaba.

Declară-te disponibil. Sau nu. În AirDrop, ești automat vizibil pentru contactele tale care au un dispozitiv cu iOS 7. Dar poți să devii vizibil și pentru oricine se află în apropierea ta și folosește iOS 7. Sau să devii invizibil pentru toată lumea. Nu e nevoie decât de o atingere în Centrul de control.

Fișier primit. Destinatarii pot alege să salveze orice le-ai trimis. Când fac acest lucru, conținutul este salvat exact în locul în care ar trebui să fie — o fotografie în Poze, un tichet în Passbook, un contact în Contacte și tot așa.

Safari

Navigarea cu Safari în iOS 7 este pur și simplu mai amplă, mai bună și mai frumoasă. Butoanele și barele — precum câmpul de căutare unitar și inteligent — rămân ascunse și apar doar când derulezi în josul paginii. Așa că vezi mai mult conținut ca niciodată pe ecranul tău. Iar cu o simplă glisare, poți să treci pe pagina anterioară sau următoare. Totul e conceput astfel încât nimic să nu te împiedice sau să te încetinească din navigare.

Câmp de căutare unitar și inteligent. Tastează un URL sau un termen de căutare în câmpul de căutare unitar și inteligent, iar Safari sugerează în mod automat cea mai apropiată versiune de ceea ce cauți. Așa că vei găsi rapid pagina web de care ai nevoie.

Vizualizare filă nouă. Vezi paginile web deschise într-o vizualizare centralizată, care îți permite să derulezi cu ușurință de la o filă la alta. Pentru a închide o pagină, tot ce trebuie să faci e să o glisezi în afara ecranului.

Linkuri partajate. Vezi toate URL-urile în cronologia ta Twitter, vezi cine le-a publicat și ce s-a spus despre ele. Lista de lecturi. Poți să parcurgi rapid și ușor articolele din Lista de lecturi. Pur și simplu derulezi cursiv de la un articol la următorul.

iCloud Keychain. Multe dintre lucrurile pe care le faci pe Internet necesită parole. Acum iCloud poate memora nume de cont, parole și numere de carduri de credit pentru tine. Iar Safari le va introduce automat, indiferent dacă trebuie să te autentifici pe un site sau să faci cumpărături online. Funcționează pe toate dispozitivele cu iOS 7 și pe computerele Mac care rulează OS X Mavericks, aprobate de tine. Iar datorită criptării AES de 256 de biți, este extrem de sigur.

Generator de parole. De fiecare dată când creezi un cont, Safari poate să genereze o parolă unică, greu de ghicit. Și să o memoreze pentru tine.

App Store

Aplicații În apropiere de mine — o nouă caracteristică a App Store în iOS 7 — îți arată o colecție a celor mai populare aplicații care sunt relevante pentru locația ta actuală. Iar o nouă categorie Copii evidențiază cele mai bune aplicații pentru copii, în funcție de vârstă. De asemenea, iOS 7 îți actualizează în mod automat aplicațiile, pentru ca tu să nu-ți mai faci griji în privința asta. Un alt bonus al actualizărilor automate: scapi de insigna roșie care îți tot deturna atenția.

Ce este popular prin apropiere? Oriunde te-ai afla — la Luvru, de exemplu — atingi În apropiere de mine și vei vedea o listă de aplicații folositoare.

Răsfoiește cele mai bune aplicații pentru copii. Părinții și profesorii pot găsi acum cu ușurință aplicații care sunt perfecte pentru copii. Vizitează noua categorie Copii pentru o selecție de aplicații organizate în funcție de vârstă.

Find my iPhone

Să-ți pierzi iPhone-ul este groaznic. Din fericire, Găsire iPhone te poate ajuta să-l recuperezi. Dar dacă nu mai ai nicio șansă, noile caracteristici de siguranță din iOS 7 fac dificilă utilizarea sau vânzarea dispozitivului tău de către altcineva. Pentru dezactivarea funcției Găsire iPhone sau ștergerea datelor de pe dispozitivul tău, acum sunt necesare ID-ul tău Apple și parola. De asemenea, Găsire iPhone va continua să afișeze un mesaj personalizat chiar și după ce dispozitivul tău a fost șters. Iar înainte ca oricine să-l poată reactiva, se solicită ID-ul tău Apple și parola. Ceea ce înseamnă că iPhone-ul tău rămâne iPhone-ul tău în continuare. Indiferent unde este.

Mesaj de blocare a ecranului. Chiar și după o ștergere la distanță, Găsire iPhone continuă să afișeze un mesaj cu numărul tău de telefon pe ecranul blocat.

Ți-ai recuperat iPhone-ul. Dacă îți recuperezi iPhone-ul după ce l-ai șters, tot ce trebuie să faci pentru a-l reactiva este să introduci ID-ul tău Apple și parola.

iTunes Radio

  Desi Apple Romania nu mentioneaza nimic in legatura cu iTunes Radio, deaorece aceasta functie nu este disponibila in tara noastra, eu va spun ca serviciul celor de la Apple le permite posesorilor de iDevice-uri sa asculte posturi radio predefinite. Totul se face prin intermediul unei conexiuni de internet, Apple oferind posibilitatea de a asculta aceste posturi radio sau diverse melodii ascultate deja, compania afisand reclame video/audio/text in timpul ascultarii, limitand posibilitatea de a trece de la o melodie la alta.

  iTunes Radio este disponibil gratuit si poate fi utilizat din Romania daca aveti un Apple ID pentru iTunes Store SUA.

Siri

  Exact precum in cazul iTunes Radio, si asistentul personal Siri este inexistent in pagina Apple Romania, insa asistentul celor de la Apple a fost actualizat in iOS 7. Totul incepe cu o modificare a interfatei asistentului, continua cu implementarea posibilitatii de a utiliza comenzi vocale pentru a activa WiFi, Bluetooth, pentru a deschide aplicatii sau pentru a efectua cautari prin Wikipedia ori Twitter. Siri beneficiaza si de voci HD care sunt mult mai clare si au o calitate mult mai buna, insa din pacate ele sunt indisponibile pentru tara noastra.

234 COMENTARII

 1. @zaone – help me am un iphone 5 si cand ajunge la jumatate din download se opreste si i mi da o eroare
  ce e de facut …sau daca exista cineva cu o solutie

 2. Multi nebuni in lume; toti vor sa fie primii; pai nu iti dai seama ca acum incearca sa downloadeze toata planeta!!!!!Poate si aia de pe Pluto vor sa-l ia acum

 3. Iphone 4 / 32 Gb – Tocmai ce am facut restore la 6.1.3 de la 7 beta si cele cateva minute cat am asteptat sa faca update la itunes l-am butonat, se misca cu viteza superluminica fata de 7.
  O sa instalez 7 official release sa vad cum se misca, daca se misca la fel ca beta, revin la 6.1.3 fara ezitari.
  O sa va tin la curent cu evolutia !

 4. iPhone 5, bateria se duce foarte repede. Am avut beta 6, foarte bun din punct de vedere al autonomiei, insa finalul la capitolul acesta lasa de dorit pe terminalul meu. Sa speram ca vine update-ul rapid 7.01;)

 5. Pe r-sim a incercat cineva?Scuzati ca pun intrebare aici poate nu era cazul dar imi poate explica si mie cineva la ce ma ajuta “unlockit.co.nz” nu sunt prea priceput si chiar nu stiu..Pe un iphone 5

 6. dupa ce se descarca imi apare software update is not aviable at this time.try again later…am vrut sa fac update prin ota la ipad 4 32 gb

 7. am facut update la ios7 cel nou prin OTA pe 4s si are lag f mare … tastatura abea tasteaza ,cod blocare tlf tasteaza greu cam naspa … nush ce sa fac …

 8. salut ! am un iphone 5 cu gevey ios 6.1.4 daca fac update la ios7 cel original mai functioneaza geveyul? multumesc! si inca ceva ce baseband are ios 7?

 9. @Florinmihai23
  au scos sunetul pt deblocare in IOS 7.
  nu era necesar..doar sti ca iti deblochezi telefonul.cand il blochezi e important….ca atunci il bagi de multe ori in buzunar fara sa te mai uiti

 10. Pana la urma au renuntat la a mai scoate denumirea operatorului de langa bulinele de semnal? Parca asa era vorba cand s-a prezentat ios 7 la WWDC…

 11. Dezamăgitor. Se misca precum ultimul cur pe iPhone 5! Nici nu vreau să știu cum se misca pe i4.
  Cel mai groaznic update din istoria Apple.

  Am lag în aproape toate operațiunile banale de 2 ori mai mare decât orice Android(care l-am urât din răsputeri pentru lag, lipsa de rafinament, Mișcări din topor).

 12. Se pare ca functia AirDrop nu este implementata pe iPhone 4 si 4S. Mi se pare o chestie de rahat pentru ca sunt sigur ca era posibil din punct de vedere hardware.

 13. BUNA SAEARA AM UN IPAD 4 6.1.3 NU REUSESSC SA FAC UPDATE ISO 7 IMI DA O EROARE 9006.STIE CINEVA CARE ESTE PROBLEMA. AM FACUT LA IPHONE4S SI LAIPHONE 5 TOTU A MERS OK DAR LA TABLETA NU MERGE.AJUTATIMA VA ROG

 14. Mizeria asta de iOS nu are weather app instalat…iPad 2, in notification center îmi “explica vremea”, dar nu arată ca înainte pe zile…

 15. Ca design mi se pare un adevarat ANDROID si o porcarie. Si-a pierdut diferentierea de alte telefoane. Ca functionalitate e ok… L-am pus pe 4s ca obijnuinta indusa pana apare 5S deoarece din pacate vine cu iOS7. Sper sa ma pot obijnuii cu porcaria asta de design plata. Ma uit la el cu dispret. Jucarie! Pacat!

 16. incantat in primele 2 minute de cu arata si sunt foarte incantat de cum se misca(foarte foarte fluent-iphone5 cu restore,nu update) .
  Dezamagit de BARA de jos unde sunt aplicatiile principale,sper sa existe ceva in viitorul apropiat sa o pot sterge….sau sa o fac mai transparenta.

 17. Iphone 5 decodat gevey functioneaza perfect, inclusiv netul prin unlockit.co.uz acum scriu de pe el.
  Descarcarea 10 minute
  Instalare+ ( pregatirile) 20 min
  Activarea s’a facut automat nu a durat mai mult de 30 secunde
  Update facut prin OTA
  Nu reusesc sa il fac insa sa ia comenzile de operator
  *100#
  *134#

 18. Sa vedem cine mai comenteaza acum , ca nu est bun ca este naspa etc …. ,,Cine o sa comenteze sunt cipisti care nu au …… Sa-si cumpere un iphone sau ipad dar si-au luat android (tableta sau telephon) care sunt cum sunt …….

 19. Deci iOS 7 e o prostie. Când a apărut părea că e foarte frumos, dar după ce am văzut ieri că uptade-ul e disponibil, l-am studiat mai atent atent.
  În primul rând, iconița de la cameră arată ORIBIL. Asta din iOS 6 e făcută cu bun gust, arată mult mai bine. Sau aia de la setări… Arată și camera și asta TIPIC ANDROID, o chinezărie. Au venit ăia de prin Coreea de a putut APPLE să facă așa ceva ? Sunt din ce în ce mai sigur că rămân cu iOS 6 pe iPad Mini. Și nu că iconițele ar fi foarte importante, dar e primul lucru care îți apare în fața ochilor. Și aia de la Game Center mă enervează. Chiar nu le înțeleg rostul unor bule de săpun.
  I-am arătat și mamei mele cum arată iOS 7, pentru că ea îmi mai folosește din când în când iPad-ul. A zis “Aiurea.” :)) Și chiar așa e. Aiurea !

 20. fata de GM si versiunile beta , acum chiar prea repede se duce bateria pe iph 5, in 10 min de utilizare , facebook si butonat normal, s au dus 6 procente…. este numai la mine problema sau mai intampina cineva o crestere asa brusca de consum al bateriei?

 21. Zaone,am o intrebare am un iphone 5 decodat cu r-sim.am pus ios 7 si nu pot verifica creditul,problema asta o intalneam si la varianta beta,

 22. @Robert: E posibil sa fie o schimbare a iOS 7 care nu se “pupa” cu soft-ul cartelei. Nici unora fara carele de decodare nu le mergea chestia asta in versiunile beta.

 23. Zaone si crezi ca se poate face ceva sau….si inca o chestie daca vrei sa ai mai multi abonati printre care si eu fa in asa fel ca plata sa o poti face lunar automat de pe card nu pe mai multe luni o data ca eu unu nu vreau sa dau din prima 100 lei asa cand dao 15 lei pe luna nu se simnte

 24. Mie instalat pe Ipad mini merge bine parca putin putin e greoi dar numai cand sunt vreo 10 app deschise.
  In rest functioneaza bine
  Chiar placut surprins in legatura cu bateria va anut diseara ce si cum.

 25. @Narcis,cu gevey-ul nu trebuie sa ai emoti ca practic geveiul(astea noi) nu are treaba cu sistemul de operare pt ca ele trimit impuls la telefon cu id-ul de cartela (reteaua) pe care este blocat telefonul atata tot……..cu autonomia bateriei aici ramane de vazut

 26. Zaone, am facut update la ios7 si nu mai am posibilitatea de a incarca telefonul printr-o carcasa cu acumulator pe care am luat-o de pe ebay:( imi da un mesaj ca nu recunoaste cablul de incarcare. Stii cum as putea rezolva problema?

 27. Am instalat, dar pana acum nu m-a impresionat cu nimic. Ma asteptam sa am placerea sa-l butonez mai mult sa descoper lucruri noi, dar nu am ce…

 28. Buna ziua! am si eu o problema: am iphone 5 am instalat ios 7 merge super dar am o pictograma cu un receptor( TTY) si vreau sa dispara de pe ecran. Plz help..

 29. Control Center e o gluma buna.
  Sunt incredibili astia de la Apple.
  Cum naiba sa nu pui acces rapid la Location Services in Control Center?
  Sunt complet cretini astia!!!

 30. Trebuie sa fi cel putin nebun sa-ti instalezi iOS 7 daca ai deja instalat iOS 7 GM! Sunt unul si acelasi oameni buni, iDENTICE, acelasi build, ZERO diferente!

 31. Salut, nu era vorba ca se face update pt aplicatii direct? fara a mai fi nevoie sa intri sa dai manual? am un ip 4S si nu imi face drect, doar dupa ce am intrat in appstore la updates mi-au aparut update-urile si a trebuit sa-i dau manual update all.

 32. Buna! Eu am depistat deja o problema enervanta la ios7.cand efectuez apeluri, uneori desi imi raspunde persoana pe care o apelez, tot se aude ca suna, ca si cum as mai apela pe cineva in paralel..are cineva problema asta?

 33. Imi tot bat capul sa inteleg de ce nu pot utiliza functia AirDrop pe un iPhone 5.
  Sa explic pt ca nu sunt destul de clar – am receptionat o poza prin aceasta functie de pe alt idevice dar eu nu reusesc sa trimit pt ca nu-mi vede nici un idevice desi e unul langa mine. Nu gasesc eu setarea 🙁

 34. Salut, am obsevat ceva pe iphone 5 ios 7, cand apelez un contact la care am atasat o poza apare doar o ceata, mai are cineva problema asta?

 35. Voi aveti sunet de unlock? Eu nu am.
  Si va licare fulgerul ala cand il incarcati? Al meu sta normal. Nici nu stiu cand e baterie full…
  Helpppp!
  Multumesc!

 36. Si la mine oriblema cu poza apelantului…se vede foar o ceatza….sincer dezamagit…eram foarte incantat de iphone datorita faptului ca avea aceea fintze si elegantza….acc e un android.

 37. salut…toate bune si frumoase pe mine chiar ma impresionat…noul iOS7…am un iPad Retina, singura probelma care nu ii dau de cap este si care ma obsedeaza este wallpaper-ul de pe ecran, imi pune fotografia pe ecram la marimea 100% si nu o redimensioneaza la marimea ecranului, am incercat si am redimensionat eu fotografia la rezolutia tabletei si tot degeaba la fel…cat de mica trebuie sa fac o fotografie ca sa imi intre toata pe ecran, nu am gasit in setari nici o obtiune de redimensionare, cea ce la iOS6 nu se intampla acest lucru… la voi se intalma asta? nu inteleg de ce…va multumesc cu multa stima.. 🙂

 38. @zaone: sa fie de la Orange?
  Telefonul de pe care am receptionat prin aplicatia AirDrop o poza este pe Vodafone, eu am la Orange. Am verificat toate setarile si nu ma prind de ce nu functioneaza la mine.

 39. O chestie foarte bizara !
  Am trecut de la 6.1.3 la iOS 7 ( iPhone4 – 16GB sau iPhone3,1 ) . Aveam ringtones personalizate puse cu iTools si care NU se regasesc in iTunes . La restaurarea din backup iCloud(backup (re)facut in aceasta dimineata) MI LE-A ADUS pe telefon .

 40. @zaone: am reusit! Dar nu am facut nimic special 🙂
  Am mai incercat inca o data si a functionat. Am folosit doua telefoane iPhone 5, unul de la vodafone si unul la Orange.

 41. Observ ca este atat de dorit iOS 7 cam de toata lumea. Unde sunt cei care injurau ca e o porcarie bla bla bla? Unde sunt androistii care ziceau ca a dat Apple de greu la iOS 7? Invidiosi verzi am o vorba pentru voi: MERGE BELEA !!! Si inca de la beta 1 mergea mai bine ca orice android :)))

 42. Salut eu am iPhone 4 iOS 6.1.3 si am un JB tethered cu Sn0brize si in setings mie nu imi apare software update poate cineva spune dece?
  Mersi:)

 43. Mai e cineva deranjat de volumul ringtonului mie mi se pare ca se aude foarte incet cand suna pe I5 in rest pare ok sa vedem bateria

 44. Am instalat pe Iph 4 si merge ok; initial si mie mi se parea ca are un mic lag, dar nu e grav. Totusi, am gasit si ceva naspa: pana focalizeaza camera dureaza o vesnicie. In rest, om vedea.

 45. Stie cineva cum pot face acea bara de jos, gri, sa nu mai apara? Cu un wallpaper complet negru, se vede aiurea. Spun de acea dunga gri care apare in spatele iconitelor de jos. iPhone 5 iOS7

 46. Mark 115:::: nu ai acea setare in telefon deoarece prin intermediul lui snowbreeze ai facut custom ipsw….eu am iphone 4 cu ios 6.1.3 si cu jb, numai ca l-am faqt cu redsnow si am setarea in telefon…acesta este raspunsul

 47. Iphone 5 r-sim 15gb, am instalat ios7 direct de pe itune, s-a instalat perfect, merge perfect.Am scos cartela cu r-sim cu tot afara in timpul instalarii, apoi am repuso la loc, si a luat semnal imediat,singura problema este ca nu merge nici un numar cu *

 48. Nu cred te lamureste nimeni Dragos aici…aici ne vaitam ca prostii in vant…dar nimeni nu ne da nici un raspuns…oricum nu stiu nici ei raspunsurile…si de aseara pana cum cel putin 3-4 bag-uri de iOS am dat…eram incantat la inceput dar se pare ca capetele luminate de la Apple mai au mult de lucrat la el…dar suntem obijnuiti sa se arunce pe piata soft beta, pe bani nostri… asta e…

 49. Iph 4 ios 7 instalat aseara..45 min..pare ok..se misca bn,bateria tine mai mult..internetul mai rapid..pare ok..dezamagit..de prea mult gri..alb..

 50. Am si eu problema cu poza apelatului care se vede in ceata, si fundalul de la notification center si control center.pe langa aceasta am mai intalnit doua erori:
  1. In lock screen nu mai afisa data, doar ora, dupa un restart a revenit la normal.
  2. Aplicatia nativa mail afiseaza notificari “unread mail” desi toate mail-urile sunt citite.tot asa dupa mai mult refresh-uri la aplicatie dispar si notificarile.
  Iphone 5 16Gb White

 51. Zaone acum vreo 2 saptamani, ai avut o stire ceva de genu : “Aplicatiile din suita iWork vor fi disponibile gratuit numai pentru iDevice-urile activate dupa 1 septembrie”.
  Ai idee daca a inceput aceasta “oferta” ? sau daca dau un restore si il activez acum, va merge?:)

 52. Ma poate ajuta si pe mine cineva ? am instalat ios 7.0 problema este ca eu am “Control Center ”

  un gri inchis , nu colorat cum este in imagini ? a mai patit cineva ? cum pot rezolva am un i4s

  Multumesc !

 53. @Catalyn cea cu care vine ios 7 am incercat fiecare poza in parte .. am pus si de la mine din pc.. si tot gri inchis si urat ramane restu merge perfect .. la update nu mi a dat nici macar o eroare 😐 ai idee ce are ?

 54. A facut cineva update la iOS7 la Iphone 5 R-sim/Gevey direct din telefon ? Merge fara probleme ca sa stiu daca incerc si eu? Multumesc

 55. A facut cineva update la iOS7 la Iphone 5 R-sim/Gevey direct din telefon ? Merge fara probleme ca sa stiu daca fac si eu update-ul? Multumesc

 56. Am instalat pe 4 si se misca bine pe toate …. dar moare cind scri cu el inclusiv codul , mesaje ,mail !! Scriu 3 cuvinte si dupa 3 secunde scrie si el ….groaznic ! A mai patit cineva Am vrut sa il schimb si la maicamea dar cu textele astea nu o sa vada nimic …pe ipad mini e ok

 57. Mai are cineva iPhone 5 cu iOS 7 si foloseste Cosmote abonament? Eu nu pot sa vorbesc la 1234 ( relatii clienti), si nici numerele scurte nu imi functioneaza ( *100#, *134# sau *181#).

 58. Mai are cineva probleme cu imessu sau facetime? Adica cand intra in Settings -> Phone -> My number sa nu ii mearga sa il bage pt a activa imessu? Stie cineva help plz

 59. Urat ca naiba IOS 7 creioane colorate,nu are nici un pic de stil,pt cei ma slabi cu vederea trebuie sa te chiorest sa vezi scrisu chiar cu bold text activat.

 60. Mie mi-a aparut astazi (dupa ce aseara am facut update la IOS 7) o notificare in AppStore in urma careia am putut descarca suita iWork. Telefonul este activat dupa 1 Septembrie dar am putut instala suita si pe tableta care este activata cu mult inainte de 1 septembrie.

 61. Am o problema… Imi spune sa il conectez la iTunes pentru a primi notificari Push… ce pot sa fac? se poate rezolva sau ii dau restore? :”>

 62. As vrea si eu sa bag iOS 7 pe un iphone 4,16gb,iOS 6.1.3.
  Întrebarea mea este dupa aceea cum ii voi putea face unlock sa imi meargă orange-u???
  Multumesc.

 63. toata lumea se plange de el, dupa mine e ok, parca un pic iconitele nu sunt terminate. Ce ma enerveaza cel mai tare e spotlight search care inainte era mai usor de accesat sau doar m-am obisnuit eu cu vechile iosuri . E ceva cu totul diferit fata de pana acum . O sa fie updateuri care o sa rezolve multe din problemele de care ziceti .

 64. Am facut update OTA pe iPhone 5 cu Gevey fara nici o problema! Merge perfect, toate functiile active mai putin *123#, asta probabil din cauza gevey-ului, pe 4S fara gevey merge! Personal sunt multumit de el! Bafta

 65. Astazi am facut update la IOS 7 pe un iPhone 4 de 8 GB. Merge/se misca impecabil; un usor “rendring” la tastatura, in rest totu’ e excelent!

  Sunt multumit de el!

 66. Nu stiu care e treaba cu aplicatia asta noua iDevice dar nu mai pot citi un articol in liniste pt ca atunci cand vreau sa dau scroll imi intra in pozele din articol. Foarte enervant. Inainte era mai bine optimizata. Si cand dau back de la poza ma duce la inceputul articolului. Este chiar dificil sa citesti, ceea ce cred ca este scopul acestui blog.

 67. O intrebare am si eu , legat de interfata de la “Mesaje” . In una din pozele de mai sus pentru mesajele trimite sau primite apare un fundal albastru , pe cand la Iphone-ul 4 al meu ( tot cu iOS 7) apare un fundal pe verde . Se poate cumva modifica pentru albastru?

 68. Zaone am Ip 4s blocat pe Vodafone Uk firmware modem 3.0.0.4 si am softul Ios 6.0.0 tel decodat cu gevey ? Pot instala ios 7 fara sa stric gevey ?? Update se face direct din tel s au dupa pc astept rasp please .

 69. Nu stiu daca zaone a scris vre-un articol sau nu dar incercati sa deschideti “compass” si swipe dreapta in aplicatie este o functie interesanta.

 70. Nu am vazut sa se vorbeasca despre optiunea define pe care ti-o ofera in orice aplicatie folosesti. Mi se pare foarte utila, cel putin pt mine. Iar inafara de mici blocari pe ipad 2/16gb imi place mult ios 7, nu m-as putea ontoarce la 6.

 71. Intrebare: unele aplicatii se updateaza automat, altele nu ( trebuie sa apas eu pe update ) … e cumva vre-o setare pe undeva si nu am gasit-o eu … nu imi dau seama, dar cred ca aplicatiile ce se updateaza automat le-am instalate cand era varianta aceea de beta cu update automat …

 72. Am o nelamurire : unele aplicatii se updateaza automat ( nu-mi dau seama exact, insa ceed ca cele ce fac asta le-am instalat cand era variant de beta cu auto update ), in marea majoritate a lor nu (trebuie sa fac eu click pe update) …. stie cineva sa fie vre-o setare, sau la voi la fel se-ntampla?

 73. Baaaaaa, aveți iPhone , va laudati dar nu știți ce geveyiuri sa le mai puneti :))) patetitici rau de tot. Romanul tot roman , rupt in fund dar cu aifon

 74. Va salut, scuze de offtopic, am si eu o problema care poate a mai trecut cineva prin ea, am scapat iphon-ul pe jos si nu mai prinde semnal, a mai trecut cineva ?

 75. Dak am dezactivat reînprospatare vremea in fundal de ce inca se reînprospateaza k imi apare sageata in dreapta si cand intru in servicii localizare vad sageata violeta ??? Aveti idee cum pot oprii treaba asta ???

 76. Vroiam sa ii felicit pentru crearea centrului de control si aproape ca vroiam sa fac si eu update… pana cand am vazut ca tot nu au bagat buton de activare/dezactivare cellular si nici nu exista posibilitatea customizarii butoanelor din acest centru…

 77. Am si eu o intrebare… am un 4s decodat cu gevey care ruleaza momenta ios 6.1. As vrea sa stiu daca pot sa fac update la ios 7 daca o sa mai functioneze gevey-ul sau v-a trebui reprogramat. Multumesc anticipat!

 78. Mda, pe Iphone 5 merge bine, dar pe IPAD 4 parca e un pic mai lent. In plus tot pe IPAD 4 am sesizat un bug cu assitive touch. Mai trebuie optimizat pentru tableta, cred ca trebuia sa mai astept un pic inainte sa-l instalez.

 79. Mai are cineva probleme pe ios 7 cu noua functie de swipe gesture, in sensul ca ramane procesul pe la mijloc daca nu faci gestul complet. Spre exemplu la Notif Centrer daca faci gestul obisnuit iti ramane pe la minlocul ecranului, si la fel si daca vrei sa te intorci din setari un ecran inapoi cu swipe.

 80. mai are cineva problema cu noua functie swipe gesture in notif center sau cand vrei sa te intorci in setari sau mail…? adica daca nu faci gestul complet dintr-un capat al ecranului in altul ramane pe la mijloc…

 81. am o intrebare,am ipad 3 wifi,am facut update la ios 7 si nu am efectul de transparenta in notification centre si quick setings ami poate spune cineva daca e normal sa fie asa?astept raspuns,ms

 82. Edit:
  Cei care au problema mea sa mearga in c:/windows/system32/drivers/etc si sa stearga fisierul hosts, dar nu inainte de a face o copie pe deskotp.Apoi restart pc si o sa mearga, ulterior copiati inapoi acel fisier in folderul respectiv.

 83. Dupa ce am updatat un 4s si un 5, ipadul mini din dotare s-a busit. Se blocheaza la pasul “updating ipad softwere”. La fel si in recovery mode. Se pare ca trebuie sa il duc la vanzator pentru a beneficia de garantie.

 84. Eu sunt nemultumit de ios7, e dragut dar nu se misca fabulos (cel putin pe ipod 5) plus asphalt 8 se misca prost plus niste crashuri gen se inchide safari dintr o data si unu dragut, daca ai homescreen si lockscreensiferite daca dai unlock si prinzi repede si il tragi inapoi o sa iti ramana imaginea de la home la lock 😀

 85. Salut am un iphone 4 am instalat ios 7 dar eu am ” Control Center ” – este gri si ” Notifications Center ” este negru ! din imaginile de mai sus si din ce am mai auzit trebuie sa se coloreze dupa imaginea care o am pe fundal . Am incercat 100 imagini si nimic asa o fi ios 7 pe iphone 4 sau am eu ceva desi nu mi a dat eroare la update prin itunes , cine are iphone 4 il rog sa ma ajute sa imi spuna ce culoare are el Control Center si Notifications Center Multumesc !

 86. PROBABIL AI SETAT PE ON OPTINUNEA INCREASE CONTRAST DIN ACCESSIBILITY. DAR ASTA ITI FACE NC SI CC SA FIE PUTIN MAI TRANSPARENTE SI NU CU BLUR PRECUM LA I5SAU 5S…
  DAR REVIN CU INTREBAREA, MAI ARE CINEVA PROBLEME LA SWIPE GESTURE? SA RAMANA PE LA MIJLOC PAGINILE?

 87. @Budash No problem.

  Are cineva probleme cu iconita de telefon? Tot imi arata apeluri ratate chiar daca eu nu am pierdut nimic si chiar daca eu am sunat pe cineva.. 😐

 88. @194. AlexD

  Ce problema ai tu a avut un prieten , scoate cartela din telefon , dute la setari General – Resetare – si prima optiune ( resetati toate configurarile ) fa asta cu cartela scoasa ! , cel de care iti spun a rezolvat facand exact ce am scris mai sus ! Bafta !

 89. Ios 7, iphone 4S. Pare sa aiba o problema , in sensul in care daca pun pe speaker cand vb la tel. Nu se aude nimic. Difuzorul nu are nici o problema, muzica se aude excelent. A mai intalnit cineva problema asta?

 90. Buna seara. Mi am instalat ios7 pe iphone 4s si de atunci jocurile toate se blochează si app store are momente cand nu merge, adică nu pot descarca. Stie cineva care este cauza si cum o pot remedia, sau cum pot face trecerea înapoi la ios6? Multumesc

 91. Neatza colegii. Am făcut update la iOS 7 iar acum nu mai scoate niciun sunet cand pun pe docking station. Am edificator pe seringa sărăcia de docking se autentifica insa nu am sunet pe Dock. Iphonele se încarcă iar dockingul e de la Mickey nume chiar panarama. Are cineva idee?

 92. Mi-am facut curaj si am actualizat IOs -ul la versiunea 7
  am citit pe acest forum diverse, prin care nu mergea ceva sau nu se activa etc.
  Am un iPhone 5 32Gb. blocat Orange Franta – decodat cu Gevey ( nu cunosc modelul )
  Nu am absolut nici un fel de problema – merge perfect – nu a trebuit reconfigurat Gevey
  Pot suna la numerele scurte ale operatorului ( sunt pe Orange Ro )
  Update ul l-am facut de la 6.1.4
  Eu personal sunt multumit 100%

 93. Am o problema cu vizionarea videoclipurilor. Nu incarca nici un video pe youtube, nici pe facebook nu pot vedea vre-un video, imi da ceva eroare. In schimb videourile care le am pe telefon le pot viziona. Ma poate ajuta cineva? De cand am facut update la ios 7 am problema asta

 94. A mai observat careva ca iOS 7 nu mai incalzeste terminalu la utilizare excesiva? Eu am un i4S nu se mai incalzeste la convorbiri prelungite ~40min , utilizare 3G , jocuri, incarcare.

 95. Oare cei de la Apple vor mai imbunatati performantele in IOS 7 pe un ipad 4. Ma refer aici la animatiile noului IOS 7 care uneori sunt vizibil mai lente decat in IOS 6?

 96. […] iOS 7 a fost lansat de catre Apple! // (function(){ var bsa = document.createElement('script'); bsa.type = 'text/javascript'; bsa.async = true; bsa.src = 'http://s3.buysellads.com/ac/bsa.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0]||document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(bsa); })(); Cel mai citit blog romanesc despre iPhone, iPad si Mac! The Biggest romanian iPhone community! […]

 97. […] iOS 7 a fost lansat de catre Apple! // (function(){ var bsa = document.createElement('script'); bsa.type = 'text/javascript'; bsa.async = true; bsa.src = 'http://s3.buysellads.com/ac/bsa.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0]||document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(bsa); })(); Cel mai citit blog romanesc despre iPhone, iPad si Mac! The Biggest romanian iPhone community! […]

 98. […] iOS 7 a fost lansat de catre Apple! // (function(){ var bsa = document.createElement('script'); bsa.type = 'text/javascript'; bsa.async = true; bsa.src = 'http://s3.buysellads.com/ac/bsa.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0]||document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(bsa); })(); Cel mai citit blog romanesc despre iPhone, iPad si Mac! The Biggest romanian iPhone community! […]

 99. […] iOS 7 a fost lansat de catre Apple! // (function(){ var bsa = document.createElement('script'); bsa.type = 'text/javascript'; bsa.async = true; bsa.src = 'http://s3.buysellads.com/ac/bsa.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0]||document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(bsa); })(); Cel mai citit blog romanesc despre iPhone, iPad si Mac! The Biggest romanian iPhone community! […]

 100. Buna,cine imi spune si mie cum inchid aplicatiile deschise in bara jos?am tinut apasat pe ele cum ers la 6.1dar nimic.multumesc anticipat

 101. Are cineva idee cum pot face sa apara toolbars-urile din safari mai rapid.devine destul de enervant cand vreau sa dau back la pagina, sa trebuiasca sa dau scroll pana sus sau josul paginii sau sa dau de cateva ori sus-jos pana apare toolbar.

 102. Am instalat aseara fara nicio problema IOS 7,pe un Iphone 5 decodat cu gevey sim.Toata operatiunea am facut-o cu gevey-ul in telefon. Nu a fost nevoie de activare sau altceva. Cand s-a deschis tel. si-a luat semnal singur. Singura problema este ca nu mai pot suna la *123# pentru a verifica minutele disponibile, dar am rezolvat-o cu aplicatia MyVodafone unde vad tot ce vreau sa stiu. Si inca ceva … upgrade-ul la IOS 7 l-am facut la PC cu itunes. Daca aveti probleme cu cablurile de date dupa instalarea IOS7, adica va da eroare si va spune ca acel cablu nu este compatibil, contactati-ma si va dau un baiat care vinde cabluri cu 10 ron si nu mai aveti problema asta. Lasati Istyle-ul cu peetul lor nesimtit de 95 ron pentru o bucata de 30 cm de cablu ordinar. Acestea fiind spuse va urez succes la upgrade.

 103. am facut si eu update la IOS 7 pe un 4s . Bateria ma tine aproape la fel ..parca cu un mic minus
  3 ore usage 13 ore standby si e la 45% .. nu se blocheaza ..parca se incarca un pic mai repede pagina in safari .. Per total sunt foarte multumit…

 104. Salutare! Am o problema cu un terminal i4S este codat pe o retea din Mexic, mentionez ca l-am folosit cu gevey pe ios 5.1 iar acum am facut update la ios 7 si nu se activeaza ca si cum as pune sim-ul fara gevey, am incercat si full restore. si aceea-si problema, ce pot face ? Multumesc.

 105. O întrebare am. Se poate scoate glisajul din block? Am căutat peste tot în setări, dar fără rezultat. Folosesc aplicația AndroidLock XT și nu am nevoie și de glisaj, e pur și simplu enervant. Dacă pot primi ajutor, vă mulțumesc anticipat!