iOS 7 Control Center si Multitasking (Video)

8

[youtube]http://youtu.be/GKM3c_U3PsM[/youtube]

Control Center

  Control Center este un fel de SBSettings pentru iDevice-urile care nu au jailbreak, Apple implementand pentru utilizatori o metoda rapida de a activa cateva functii ale iOS 7 si de a controla altele. Control Center este deschis prin efectuarea unui swipe de jos in sus in orice aplicatie din iOS, interfata de mai jos fiind afisata dupa intreprinderea gestului de catre utilizatori. In interfata avem in partea superioara 5 toggle-uri pentru Wi-Fi, AirPlane Mode, Bluetooth, DoNotDisturb si Rotation Lock, imediat sub ele avem un slider pentru controlarea luminozitatii ecranului, iar sub el un sistem de control multimedia.

  In partea inferioara a Control center avem un toggle care ne permite sa accesam functiile AirDrop si AirPlay, iar imediat sub ele avem toggle-uri pentru activare flash LED-ului si accesarea aplicatiilor Clock, Calculator si Camera. Control Center-ul nu poate fi personalizat, nimic din ceea ce vedeti acolo nu poate fi modificat in vreo forma sau alta, el fiind accesibil peste tot in iOS 7, inclusiv in LockScreen, dar prin aplicatia Settings putem bloca accesul in ecranul blocat.

Multitasking

  In iOS 7 Apple s-a gandit ca noi avem nevoie de o metoda noua de a inchide sau vizualiza aplicatiile deschise in background, asa ca s-a hotarat sa implementeze un alt task switcher. Preluand cateva idei de la Auxo, Apple ne ofera cum optiunea de a vizualiza aplicatiile deschise in background cu o fereastra de preview in care vedem ultimul ecran al aplicatiei inainte de a o inchide. Putem face swipe printre aplicatiile deschise in background pentru a trece de la una la alta, putem face un swipe de jos in sus pentru a pe inchide, iar un simplu tap pe oricare aplicatie o deschide imediat.

  Practic altceva nu exista in acest nou task switcher, restul optiunilor din cel vechi fiind mutate in Control Center, asa ca task switcher-ul va fia cum dedicat doar interactiunii cu aplicatiile deschise in background.