iPhone 5S are un chip A7 cu procesor dual-core, este cel mai rapid smartphone

  Ieri v-am prezentat o serie de benchmark-uri facute de catre cei de la Anandtech in cadrul review-ului pentru terminalul iPhone 5S. Ele demonstreaza ca iPhone 5S este cel mai rapid smartphone disponibil pe piata si asta in conditiile in care functioneaza in baza unui procesor dual-core tactat, conform primelor informatii, la 1.3 GHz. Mai mult decat atat, iPhone 5S are doar 1 GB RAM DDR 3, fata de 2 GB cat au majoritatea smartphone-urilor Android high-end, insa acest lucru nu pare sa conteze deloc in primele teste de performanta.

The tools that count cores query the [operating system] and the OS returns the number of logical CPUs and they only returned two. The quad-core card was kind of forced. It’s definitely not the only way to arrive at the ideal performance-power for a phone. he dual-core A7 is now the fastest [system-on-a-chip] we’ve tested under SunSpider, even outpacing Qualcomm’s Snapdragon 800 and ARM’s Cortex A15.

  Desi hardware-ul nu pare impresionant la o prima vedere, cei de la Anandtech sustin ca solutia aleasa de catre Apple este optima in comparatie cu solutiile alese de catre producatorii de terminale Android si acest lucru este dovedit de catre performante. Apple nu are obiceiul de a intra in razboaiele specificatiilor hardware, preferand sa demonstreze ca are capacitatea de a obtine performante foarte bune cu hardware mediu, iar chip-ul A7 demonstreaza ca acest lucru este cat se poate de adevarat.