iPhone 5S are 1 GB RAM DDR 3, este de 2 ori mai rapid decat iPhone 5 si smartphone-urile Andorid high-end in primele teste de performanta

12

  In review-ul pentru iPhone 5S facut de catre cei de la Anandtech regasim o lista foarte lunga de benchmark-uri care compara performantele noului dispozitiv cu cele ale concurentei. Fara a zabovi prea mult asupra detaliilor inutile, va spun ca iPhone 5S are 1 GB RAM DDR 3, conform celor de la Anantech si este, conform testelor lor, cel mai rapid smartphone de pe piata in ceea ce priveste navigarea pe internet. Dintre cele 5 teste facute de catre Anandtech pentru navigare web, iPhone 5S a castigat 3 dintre ele, depasind Samsung Galaxy S4, HTC One sau Motorola Moto X, fiind intrecut doar de catre Intel Bay Trail in doua dintre ele.

  Rezultatele sunt cu adevarat impreisonante si demonstreaza ca noua arhitectura de 64 de biti a terminalului se imbina perfect cu iOS 7, cei de la Apple reusind sa-si surclaseze in mod clar concurenta. Daca va uitati la unele teste, veti observa ca iPhone 5S este de aproape 2 ori mai rapid decat Samsung Galaxy S4 Google Play Edition, adica versiunea cu Android stock instalat. Deocamdata nu stim exact ce procesor se ascunde in interiorul 5S-ului, insa probabil vorbim tot despre un dual-core tactat la pana 1.5 GHz, insa sporul de performanta este aproape dublu si fata de iPhone 5S in unele cazuri.

  Lasand la o parte iPhone 5S, va directionez atentia spre iPhone 5C, dispozitivul avand rezultate mai slabe decat iPhone 5 in anumite teste, insa diferentele sunt atat de mici incat nu le veti simti vreodata in viata reala.