iPhone 5S are 1 GB RAM DDR 3, este de 2 ori mai rapid decat iPhone 5 si smartphone-urile Andorid high-end in primele teste de performanta

  In review-ul pentru iPhone 5S facut de catre cei de la Anandtech regasim o lista foarte lunga de benchmark-uri care compara performantele noului dispozitiv cu cele ale concurentei. Fara a zabovi prea mult asupra detaliilor inutile, va spun ca iPhone 5S are 1 GB RAM DDR 3, conform celor de la Anantech si este, conform testelor lor, cel mai rapid smartphone de pe piata in ceea ce priveste navigarea pe internet. Dintre cele 5 teste facute de catre Anandtech pentru navigare web, iPhone 5S a castigat 3 dintre ele, depasind Samsung Galaxy S4, HTC One sau Motorola Moto X, fiind intrecut doar de catre Intel Bay Trail in doua dintre ele.

  Rezultatele sunt cu adevarat impreisonante si demonstreaza ca noua arhitectura de 64 de biti a terminalului se imbina perfect cu iOS 7, cei de la Apple reusind sa-si surclaseze in mod clar concurenta. Daca va uitati la unele teste, veti observa ca iPhone 5S este de aproape 2 ori mai rapid decat Samsung Galaxy S4 Google Play Edition, adica versiunea cu Android stock instalat. Deocamdata nu stim exact ce procesor se ascunde in interiorul 5S-ului, insa probabil vorbim tot despre un dual-core tactat la pana 1.5 GHz, insa sporul de performanta este aproape dublu si fata de iPhone 5S in unele cazuri.

  Lasand la o parte iPhone 5S, va directionez atentia spre iPhone 5C, dispozitivul avand rezultate mai slabe decat iPhone 5 in anumite teste, insa diferentele sunt atat de mici incat nu le veti simti vreodata in viata reala.

12 COMENTARII

  1. Cred ca este un test platit de apple , alte teste scot clar 5s inferior nu trebuiesc mult luate in serios testele astea sunt propagandistice depinde de parte cui se afla

  2. Degeaba incercati sa explcati prostilor ( no offense @Alexandru ) ca nu numai procesorul si memoria ram conteaza intr-un device. Conteaza sistemul de operare si aplicatiile care folosesc componentele hardware. Aud multi tembeli ca ar trebui 3GB ram pe iphone….serios? Ca sa ce? Acest gen de oameni au acasa computer cu 16GB ram si stau doar pe facebook…da au 16 gb ram. Oameni bun poti sa pui pe un android intel Xeon E5. Daca sistemul de operare stie sa foloseasca doar 1% din el, il pui acolo doar pentru marketing clar. Ca sa fac un test am luat un Galaxy S4 care se misca bine pot zice (chiar am fost mirat) insa dupa 2-3 saptamani de utilizare (jocuri aplicatii intents) devine destul de enervant. Trebuie sa intri tot timpul sa inchzi aplicatii deschise, procese etc. Pai si atunci la ce mama dracu ii foloseste 2 gb ram dublu fata de iPhone la care daca esti bolovan si batut in cap si nu inchizi niciodata aplicatiile din background merge fix la fel ca de nou ?

  3. Niciodata nu e OK, nici cand testele sunt falsificate de Apple nici cand sunt falsificate de Samsung.
    Iar falsificarea nu se face cu bani dati testerului ci mult mai subtil. Device-ul recunoaste ca se ruleaza un test pe el si atunci da mai multa performanta decat la utilizarea obisnuita.

  4. Samsung falsifica rezultatele. Ele cand fac benchmark-uri ruleaza la capacitate maxima pentru a da rezultate cat mai bune in timp ce Apple nu face asa.

  5. Am vazut ca ii mai rapid iphone5s in ceea ce priveste navigarea pe internet. Is curios cum se traduce diferenta pentru un user obisnuit. Ca daca inseamna ca deschide pagina cu 0.5 milisecunde mai repede…

  6. Am un 4s de 2 aproape 2 ani, acum aproximativ o luna qm schimbat 4s pe un s4 si chiar daca il am de foarte putin timp am avut mai multe probleme cu el decat in cei aproape 2 ani pe iphone! Sunt foarte multe site-uri gen flashscore in care s4 este depasit… se blochează imediat si nu pot face nimic decat aa rwincarc pagina!!! In afara de camera ai faptu ca se aude foarte tare si foarte clar nu vad nici un plus fata de 4s! Poate doar eceanu mai mare care insa are ai un dezavantaj… este prea mare!

  7. Camera de pe iphone 5 fata de 4S este mult imbunatatita,adica se vede diferenta. Oare va fi aceeasi diferenta sesizabila si intre iphone 5 si 5S? Atat foto cat si video.