Prima Pagina Apple Touch ID-ul din iPhone 5S inregistreaza inclusiv laba unei pisici (Video)

Touch ID-ul din iPhone 5S inregistreaza inclusiv laba unei pisici (Video)

[youtube]http://youtu.be/1OFW6Va1m5k[/youtube]

  Avand in vedere ca Touch ID este capabil sa utilizeze cititorul de amprente din iPhone 5S sa inregistreze doar amprentele persoanelor vii, cei de la TechCrunch s-au gandit sa verifice daca el poate fi utilizat si pentru a inregistra labele animalelor. Ei bine raspunsul este afirmativ, Touch ID fiind capabil sa citeasca “amprenta” labei unei pisici si sa deblocheze terminalul, insa erorile afisate in timpul citirii sunt mult mai numeroase decat in cazul unei amprente inregistrate pentru un deget uman, asa ca sigur nu veti dori sa utilizati animalutul vostru de casa pentru deblocari.

 • LioGeo

  Si cum identifica el daca persoana este sau nu vie???? (“sa inregistreze doar amprentele persoanelor vii”)

 • @LioGeo: Hardware-ul din el citeste.

 • LioGeo

  Deci daca omul este mort, hardware-ul isi da seama. Cum? Ca nu mai are puls capilar? Sau cum?

 • Andrei

  temperatura

 • mihaienachi

  @andrei esti praf.

  Citeste mai multe straturi de piele (in adancime) si astefel cand un om moare acele straturi se schimba. Din cauza asta amprenta simpla (de pe un pahar) nu poate fi folosita sau un deget taiat.
  E pur si simplu din cauza ca citind in interiorul amprentei aceasta este schimbata de faptul ca sangele circula pe acolo si fiind un strat viu are diverse proprietati.

  Poti sa o privesti ca pe un bec ars. Se prinde daca e intreg dar daca e ars nu mai merge. exact asa se intimpla si cand un deget e taiat. Practic se arde si se strica treaba 🙂

 • serban

  Doamne…cum crezi ca merge touch screenu tau?
  se bazeaza pe energie trupului pe care nu o mai ai dupa 30 sec de la moartea cuiva sau dupa 30 sec dupa ce iti taie cineva degetul
  Deci energie statica,ceea ce pt terminalele care merg si cu manusi aceasta dispare usor usor

 • mihaienachi

  @serban si tu esti praf, touchscreen-ul functioneaza si daca pui un deget mort pe el 🙂 functioneaza si cu picaturi de apa….se bazeaza pe abilitatea corpului uman de a conduce energia electrica!

 • LioGeo

  Ok am gasit ceva. “What we now know is that the iPhone’s Touch ID fingerprint sensor uses radio frequency scanning to detect the sub-epidermal layers of your skin, a dynamic that requires the owner of the finger to be alive and attached to the finger being used.” Cred totusi ca nu e vorba doar de energia statica, ci de prezenta circulatiei.

 • serban

  tocmai ce ai pronuntat cuvantul “energie”. Mersi ca m-ai aprobat, si usor cu jignirile

 • serban

  Da pt touchID asa este dar pt touch screen incearca tu sa pui un deget mort dar cu mana cu care tii tu degetul ala sa o ai imbracata in manusa sau izolata, sa nu uitam ca poti sa transmiti si tu energie catre un deget mort