Apple dezactiveaza functia care ne permitea setarea de poze panoramice ca si wallpaper in iOS 7

  Una dintre functiile iOS 7 care mi-a placut extrem de mult are legatura cu wallpaper-urile panoramice, Apple permitandu-ne sa setam un astfel de wallpaper ca si background pentru LockScreen sau HomeScreen. Din pacate in versiunea finala a iOS 7 compania a decis sa elimine aceasta functionalitate, fara a spune de ce a luat aceasta decizie si fara a spune daca o va mai imlementa in viitor. Desigur ca multa lume a ramas dezamagita, mai ales ca nu exista o explicatie pentru eliminarea ei, insa la baza ar putea sta cateva aspecte importante.

  Imaginile panoramice au rezolutie extrem de mare, iar redarea lor pe terminale cu mai putin de 1 GB RAM si procesoare single core sau chiar dual-core ar fi generat un consum de resurse mult prea mare pentru a rula iOS-ul in conditii perfect normale. Mai mult decat atat, pentru a afisa imaginile si a le misca in timpul utilizarii, iOS-ul trebuia sa culeaga simultan date de la accelerometru, giroscop si busola, acest lucru afectand, din nou, atat performantele, cat si autonomia dispozitivului, iar multi nu ar fi fost chiar atat de incantati.

  Din pacate eu mi-as fi dorit ca optiunea sa ramana utilizabila doar prin activarea dintr-un meniu special, insa chiar daca Apple nu ne-o ofera, tweak-uri din Cydia sigur o vor putea activa.