Peste 50.000$ sunt oferiti persoanei care reuseste sa pacaleasca Touch ID-ul din iPhone 5S

  V-am spus ca Touch ID functioneaza numai cu amprenta inregistrata de catre un utilizator in iPhone 5S si numai cu degetele vii, deci teoretic o persoana nu ar putea utiliza degetul unui cadavru sau un deget din silicon cu o amprenta aplicata pentru a pacali sistemul si a debloca terminalul. Teoria aceasta este testata acum de catre un grup de hackeri care a adunat suma de 50.000$ pe care o ofera primei persoane care reuseste sa pacaleasca in mod repetat Touch ID-ul folosind o amprenta ridicata de undeva si aplicata pe o suprafata.

A group of security professionals and other assorted white hat “hackers” are running an old-fashioned honor-system contest. A couple dozen of them have pledged various prizes to the first person that can outwit the iPhone fingerprint security sensor, the feature Apple calls Touch ID. They aren’t looking for a software hack. They want to see someone reliably and repeatably outsmart the device by lifting fingerprints from, say, a beer mug. In other words, can Touch ID be tricked, rather than hacked?

  Totul este organizat, sau mai bine spus “dezorganizat”, sub forma unui website in care diverse persoane au facut donatii, iar cei care reusesc sa pacaleasca sistemul vor trebui sa le “culeaga” personal. Avand in vedere ca vorbim despre pacalirea sistemului si nu un hack prin care sa fie extrase datele, ramane de vazut daca vor exista persoane capabile sa gaseasca o metoda sigura de a exploata Touch ID-ul, insa ideea este interesanta si demonstreaza cat de importante sunt produsele celor de la Apple pentru lume.