Samsung a trimis angajati la principalul magazin Apple din New York pentru a afla cat succes au iPhone 5S si iPhone 5C si ce-i motiveaza pe clienti sa stea la coada

  Desi compania Samsung si-a batut joc de posesorii de iDevice-uri in ideea de a ii atrage mai aproape de ea, deocamdata nu a reusit decat sa supere multa lume care probabil nu-i va cumpara vreodata produsele. Totusi cei de la Samsung au si alte griji, mai exact compania si-a trimis angajatii cel putin la magazinul Apple din 5th Avenue New York pentru a verifica numarul de clienti prezenti la coada, pentru a compara situatia cu anii trecuti si pentru a afla ce ii motiveaza pe oameni sa stea la coada. Samsung a trimis fotografi si echipe de filmare pentru a inregistra tot ce se intampla acolo si a chestionat jurnalistii prezenti la eveniment in legatura cu ceea ce ii motiveaza pe clienti sa petreaca zile intregi si nopti la coada.

Samsung kept its presence pretty clandestine. …a Korean video and photography crew documented the scene and interviewed reporters to figure out why Apple has such a rabid following. The videographers asked questions such as, “Is the line shorter or longer this year than last?” and “Is the crowd more excited or less than previous years?” All questions revolved around whether Apple seemed to be losing a bit of its cool factor or if the company’s fans remained as loyal as ever. “Other companies release new phones, but there’s not as much passion and heat [from buyers],”. “It’s only Apple. Why? We’re curious.”

  Intreaga documentare a fost facuta de o divizie din cadrul Samsung si rezultatele sale vor fi utilizate doar in interiorul companiei, deci probabil nu vom afla prea multe despre ele. Samsung incearca de multi ani sa isi motiveze clientii sa doarma in fata magazinelor sale inaintea unei lansari importante, insa nu a reusit sa faca acest lucru si probabil nici nu va reusi vreodata. Cand vine vorba despre Apple lumea are o cu totul alta mentalitate, priveste compania si produsele altfel, iar cand Samsun va intelege cum a construit Steve Jobs aceasta cultura, poate va reusi sa copieze si lansarile de succes.

16 COMENTARII

  1. Motivul principal e ca Samsung in goana dupa bani,uita sa mai ofere si suport pentru alte terminale mai vechi…Cu o carcasa premium si cu softul oferit la zi va fi peste Apple(desi e deja peste),dar asa ceva se va intampla cand pe Nokia si Blackberry se va preinstala Android.

  2. Doamne fratilor..Samsung are cifra de afaceri mai mare decat PIB-ul Romaniei pe 2 ani si noi le plangm de mila ca vai sunt in urma celor de la Apple..popor incredibil ce suntem

  3. stiti cum parem noi pe langa sud-coreeni? aia nici nu stiu unde exista tara asta pe harta..noi avem unele din cele mai mici salarii medii din Europa insa totusi astfel de dispozitive cu adaos de 200% se vand ca painea calda..romanii sunt in stare sa faca credit pt ceva numai de dragul de a-l avea..

  4. Se pare ca nu prea intelegeti nimic din ceea ce se intampla la apple, ei fac un lucru atat de simplu si atat de ignorant , lanseaza un singur telefon pe an ( sau mai bine zis unul la 2 ani) ….si prin asta isi atrag toti clientii apple o data , samsung ofera cate 4 -5 telefoane de top anual, nu ar avea cum sa aibe atata lume la fiecare lansare, asta este ca si o femeie care cedeaza prea usor …parca nu mai este chiar atat de interesanta ca ceea pe care trebuie sa lupti sa o cuceresti…asa si cu apple te pune sa astepti 1 an pt un telefon si inca unul pt un upgrade al lui…si obligat ca si client fidel esti disperat sa il cumperi …recunosc pana acum am fost la toate lansarile din Romania si la una in Spania…dar acum ignor totul , mi-am dat seama ca povestea se repeta din 2 in 2 ani…..deja citesc o carte pe care o stiu pe de la cap la coada pe toata…..intradevar apple are niste campanii de marcheting exceptionale pe langa cei de la samsung…..dar asta findca se concentreaza pe un singur lucru si acela este sa te faca sa crezi ca totul incepe cu apple si se termina tot cu ei…..nu degeaba au acel mar muscat(totul a inceput cu ei si probabil se va termina cu ei) ii respect dar in acelas timp ii detest pt ca nu mai pun accent pe evolutie si mai mult pe conservarea puterii….in schimb samsung chiar asa copiatori cum sunt ei incearca sa asculte doleantele pietei….dar revenind de la subiect …eu zic sa incercati sa vedeti ca totul este in a fi sau a nu fi usor de cucerit….restul intelegeti voi

  5. Io sincer nu prea cred ca are subcea appelu asta cu i5s si mai ales cu ios7 e dezgustator sincer.ma intreb daca si tie iti place zeone??????

  6. Multi oameni nu inteleg ca iPhone-ul e unic deoarece e singurul telefon cu iOS. Probabil daca ar fi existat doar HTC cu android pe piata s-ar fi apropiat in scurt timp de aceste cozi la lansarea unui telefon nou. Asa…exista 99999 de firme de telefoane care au inglobate androidul. Si mai exista si acele conferinte care conving foarte multa lume sa cumpere care inainte sa vada conferinta ar fi jurat ca nu mai cumpara urmatorul iPhone. Ideea e ca am vazut o lansare facute de Samsung si HTC si ochiosii aia n-au pic de talent la prezentare.

  7. nu stiu de ce si-ar dori samsung sa stea oamenii la cozi , mi se pare o tampenie … nu ar fi mai simplu sa il comanzi acasa daca tot il vrei neaparat