iPhone 5S Touch ID – iata cum functioneaza noul sistem de citire a amprentelor (Video)

[youtube]http://youtu.be/-jIzcRd7ENc[/youtube]

  iPhone 5S Touch ID este un sistem care utilizeaza un cititor de amprente pentru a ne citi amprentele si a ne securiza terminalele. Folosind Touch ID veti avea posibilitatea de a va debloca iDevice-ul folosind o amprenta sau un cod de siguranta, insa veti putea inlocui parolele pentru iTunes Store cu amprenta inregistrata de catre terminal. Daca erati curiosi sa aflati cum functioneaza sistemul, ei bine in acest articol aveti cateva clipuri video care descriu intregul proces de setare a unei amprente utilizand Touch ID.

  Dupa cum puteti vedea, in iOS 7 Touch ID are setarile disponibile in meniul dedicat codului de siguranta, acolo utilizatorii avand posibilitatea de a inregistra amprentele pentru deblocarea terminalului. Apple impune setarea unui cod de siguranta, el fiind cerut dupa nerecunoasterea amprentei de 5 ori, dupa restart, sau dupa trecerea a 48 de ore intre deblocari ale terminalului. Dupa ce setati acest cod, accesati meniul Fingerprint si acolo aveti posibilitatea de a alege daca doriti sa utilizati amprenta pentru deblocare si inlocuirea parolei, doar una dintre aceste functii, sau ambele.

  Dupa alegerea setarilor veti putea adauga imediat amprentele apasand butonul Add a fingerprint, fiind nevoiti apoi sa apasati succesiv pe butonul Home pana cand intreaga amprenta este analizata, intregul proces durand pana la 30 de secunde. Puteti adauga maxim 5 amprente in Touch ID si nu trebuie sa fie toate de la aceeasi persoasa, asa ca puteti permite persoanei iubite sau chiar prietenilor sa va deblocheze terminalul, ori sa efectueze plati in iTunes Store, totul prin simpla inregistrare a lor in Touch ID.

  Dupa inregistrarea amprentelor veti putea utiliza sistemul fara probleme, o citire durand aproape o secunda, adica exact la fel de mult precum efectuarea unui slide to unlock. Sistemul poate fi dezactivat oricand daca nu sunteti multumiti de el, insa probaibl nu veti avea vreodata un motiv sa faceti acest lucru. Daca sunteti interesati de detalii suplimentare, le gasiti in acest document de suport al Apple.

[youtube]http://youtu.be/zHCTCNeyXh0[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/JAjOXO78QHY[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/2Md4VvzoIVY[/youtube]