Prima Pagina Apple Un senator american ii trimite o scrisoare deschisa lui Tim Cook, pune...

Un senator american ii trimite o scrisoare deschisa lui Tim Cook, pune in discutie securitatea Touch ID

  Touch ID-ul din iPhone 5S a fost prezentat de catre Apple ca fiind un sistem foarte sigur prin care utilizatorii isi pot debloca terminalele si efectua plati folosind amprenta unuia dintre degete. Desi Apple a afirmat ca informatiile despre amprenta sunt stocate intr-un chip securizat pozitionat in interiorul chip-ului A7, senatorul american Al Franken pune in discutie securitatea acestuia. Una dintre principalele sale griji are legatura cu modalitatea de a transforma informatiile digitale ale Touch ID in informatii care pot fi vizualizate de catre oricine care obtine acces la terminal.

  Senatorul, ca reprezentant al comisiei juridice a Senatului SUA, a pus nu mai putinde intrebari legate de securitatea Touch ID-ului, cei de la Apple fiind nevoiti sa raspunda. Franken a pus in discutie inclusiv problemele din 2011 cand Apple a fost acuzata de logarea locatiilor utilizatorilor, aceasta fiind una dintre marile pete negre din protofoliul companiei, insa problemele acestea au fost rapid date uitarii de catre toata lumea.

 • Dani L.

  Sunt curios daca amprenta digitala de pe laptop a celor de la HP (poate si altii) a fost puricata la fel de mult …
  S-a trezit si ala ca e senator !

 • Gogu

  @Dani Boy/ Amprenta aia de la hp era optionala, nu erai obligat sa apezi pe senzorul ala niciodata daca nu vroiai. La iphone esti obligat sa apesi pe butonul ala.
  Asa ca ai inteles problema …

 • Matzero

  Imi si imaginez o discutie gen Tony Stark si senatorii americani :))

 • Claudiu

  @Gogu , EXACT !

 • Dani L.

  @Gogu Boy, Claudiu – si asta de la Apple e optionala daca nu stiati! O activezi sau nu …

 • rares

  touch id este si el optional ! daca vrei il activezi daca nu nu ! si zice bine dani cei de la hp cu ciritorul lor nu au fost asa de bagati in seama din cauza concurentei aici toti urla ca apple nush cf , in prima zi htc zicea ca apple nu are inovatie la 2 zile dupa au anuntat ca scot si ei htc one auri ( au multa inovatie in copy paste) , nokia de asemenea urla ca i5c le-a furat culorile deci nu avem voie sa facem telefoane rosii sau galbene ca urla nokia si in final a doua zi dupa lansare samsung a anuntat ca vor scoate si ei procesoare cu 64 biti .

 • Cristi

  @rares , ai face bine sa inovezi si tu. Iesi pe la tine prin oras imbracat cu un kilt. Ce dracu te tot imbraci in pantaloni ca tot omu’ normal, inoveaza d-le. Vrei sa fii in pas cu moda sau ce?

 • Cristi

  Revenind la subiect sunt tare curios care va fi reactia publicului atunci cand se va descoperi ca iOS-ul de fapt trimite toate amprentele pe serverele Apple .
  Majoritatea vor spune probabil ca nu au nimic de ascuns ca doar nu-s hoti sau talhari (asta cu talharii am imprumutat-o din alte commenturi). Ălora le-as asculta eu telefoanele non stop si as face la ei acasa big brother televizat…oricum pt ei dreptul la privacy nu exista

 • rares

  @Cristi creca esti primul care gandeste cu ce are el mai prost:)) creca tu esti dala de are un motorola din 90 ca sa nu ti-l asculte nimeni si stai la marginea unui sat:)) revinoti esti in secolul 21 de mult timp se face asta si vezi pe cineva ca urla?

 • puiu29

  Amprentarea iphon-ului e folosita pentru localizarea posesorului. Vor urma implanturile.

 • djcata

  @Matzero nu exista grad de comparatie