Valve anunta SteamOS

6

  Valve, unul dintre cei mai mari vanzatori de jocuri pentru PC-uri, a anuntat in aceasta sera lansarea SteamOS, un sistem de operare special gandit pentru dispozitivele disponibile in camerele de zi ale utilizatorilor, mai exact console, PC-uri si orice altceva este capabil sa redea continut multimedia sau jocuri. SteamOS este dezvoltata folosind Linux, deci vorbim despre un sistem de operare care va fi oferit prin sistemul OpenSource catre producatori. Valve afirma ca SteamOS contine foarte multe imbunatatiri in ceea ce priveste performantele grafice si redarea continutului audio, o serie de producatori de jocuri grabindu-se sa isi optimizeze titlurile pentru noul sistem de operare.

As we’ve been working on bringing Steam to the living room, we’ve come to the conclusion that the
environment best suited to delivering value to customers is an operating system built around Steam itself. SteamOS combines the rock-solid architecture of Linux with a gaming experience built for the big screen. It will be available soon as a free stand-alone operating system for living room machines.In SteamOS, we have achieved significant performance increases in graphics processing, and we’re now targeting audio performance and reductions in input latency at the operating system level. Game developers are already taking advantage of these gains as they target SteamOS for their new releases.

  Separat de toate acestea, programul Steam pentru PC-uri va fi capabil sa redea filme, show-uri TV sau melodii prin sistemele audio disponibile in casa, iar utilizand o functie numita family sharing, utilizatorii isi vor putea provoca membrii familiei sau prieteni in diverse jocuri. Pentru a fi si mai competitiv cu Apple TV-ul celor de la Apple, compania Valve negociaza deja pentru a oferi in viitoarele dispozitive tot continutul multimedia mentionat anterior, deci vorbim despre un produs mai mult decat interesant. Mai multe detalii vor fi oferite de catre cei de la Valve in viitorul apropiat si ramane de vazut cati producatori vor considera ca merita sa investeasca in Steam OS.