Valve anunta SteamOS

  Valve, unul dintre cei mai mari vanzatori de jocuri pentru PC-uri, a anuntat in aceasta sera lansarea SteamOS, un sistem de operare special gandit pentru dispozitivele disponibile in camerele de zi ale utilizatorilor, mai exact console, PC-uri si orice altceva este capabil sa redea continut multimedia sau jocuri. SteamOS este dezvoltata folosind Linux, deci vorbim despre un sistem de operare care va fi oferit prin sistemul OpenSource catre producatori. Valve afirma ca SteamOS contine foarte multe imbunatatiri in ceea ce priveste performantele grafice si redarea continutului audio, o serie de producatori de jocuri grabindu-se sa isi optimizeze titlurile pentru noul sistem de operare.

As we’ve been working on bringing Steam to the living room, we’ve come to the conclusion that the
environment best suited to delivering value to customers is an operating system built around Steam itself. SteamOS combines the rock-solid architecture of Linux with a gaming experience built for the big screen. It will be available soon as a free stand-alone operating system for living room machines.In SteamOS, we have achieved significant performance increases in graphics processing, and we’re now targeting audio performance and reductions in input latency at the operating system level. Game developers are already taking advantage of these gains as they target SteamOS for their new releases.

  Separat de toate acestea, programul Steam pentru PC-uri va fi capabil sa redea filme, show-uri TV sau melodii prin sistemele audio disponibile in casa, iar utilizand o functie numita family sharing, utilizatorii isi vor putea provoca membrii familiei sau prieteni in diverse jocuri. Pentru a fi si mai competitiv cu Apple TV-ul celor de la Apple, compania Valve negociaza deja pentru a oferi in viitoarele dispozitive tot continutul multimedia mentionat anterior, deci vorbim despre un produs mai mult decat interesant. Mai multe detalii vor fi oferite de catre cei de la Valve in viitorul apropiat si ramane de vazut cati producatori vor considera ca merita sa investeasca in Steam OS.

6 COMENTARII

  1. Hai cu stirea Valve anunta Half Life 3 pentru OS X.Avand in vedere ca Half Life 2 a fost la vremea lui best game ever made poate Gabe nu uita de el si anul acesta ^^

  2. Foarte tare … chiar azi m-am jucat dota 2 pe steam … chiar vazusem anuntat ca se va lansa steam OS dar nu stiam exact despre ce e vb …

  3. Imi place ideea de : “In-home Streaming”. Un fel de Airplay. Problema ii ca va trebui sa-ti iei tastatura/mouse wireless, altfel ecranul laptop-ului incomodeaza jocul.

  4. Asta sa fie problema in anul 2014, mouse-ul si tastatura wireless. 😆 Daca le vine vre-o idee geniala de a da Half-Life 3 la o mare reducere cu OS-ul lor sau de ce nu gratis, atunci sa vezi migrare la Linux in marea masa a gamerilor, care oricum sunt persoane care nu se sperie sa lucreze cu calculatorul 🙂

  5. Pare interesanta abordarea celor de la Valve, insa din pacate, se va intampla ca si cu Android-ul: o imensitate de dispozitive (adica hardware) pentru care nu cred ca vor fi optimizari.

    Cred in final ca tehnologia cloud (vitezele de transfer sunt in crestere, deci logic) si ‘desprinderea’ S/O de hardware (pana la urma un hardware suficient poate fi si smarTV-ul, insa nu si pentru jocuri, cel putin in acest moment) vor fi viitorul.