Boeing implementeaza aplicatii pentru iPad care permit monitorizarea lucrarilor de intretiere ale avioanelor

  Dupa utilizarea tabletelor iPad pentru inlocuirea hartilor din avioane, acum cei de la Boeing implementeaza aplicatii pentru iPad cu ajutorul carora vor putea fi monitorizate lucrarile de intretinere efectuate asupra avioanelor. Aplicatia urmeaza sa fie prezentata de catre cei de la Boeing saptamana aceasta, iar cu ajutorul ei mecanicii companiilor aeriene vor putea monitoriza usor lucrarile de intretinere si vor putea obtine informatii despre piese, log-urile lucrarilor si multe altele. Aplicatiile vor fi utilizate pentru verificarea lucrarilor de intretinere pentru jumbo jet-urile produse de catre cei de la Boeing, rolul lor fiind de a usura munca mecanicilor, de a oferi acces usor la informatii si de a reduce costurile de intretinere.

The aviation giant, which makes planes like the 747, 787 Dreamliner, 777, and 737, said that maintenance technicians will be able to use the apps for instant access to airplane manuals, part numbers and inventory, maintenance history, and more. The company said that will help the airlines resolve mechanical issues faster, leading to reduced flight delays and lower costs. It plans on demonstrating the apps at an aviation industry event in London this week.

  Cei de la Boeing urmeaza sa testeze sistemele in perioada urmatoare cu diverse linii aeriene din Europa si nu numai, dar ele vor trebui aprobate si de catre agentiile care monitorizeaza aceste companii aeriene inainte ca ele sa poata fi utilizate de catre ele.