Revolutia internetului in Romania vine de la UPC

  In anul 2007 incepeam primul an de facultate in frumosul oras Cluj Napoca si impreuna cu cei 3 colegi de apartament am pornit in cautarea retelei de cartier in a carei acoperire intra blocul nostru. Nu va spun acum numele retelei insa va spun ca in anul 2007 incheiam un contract de 10€ pentru furnizarea de servicii de internet in fiecare luna, iar in schimbul sau primeam o conexiune de internet de 256 Kbps. Da, in 2007 una dintre cele mai mari retele de cartier din Cluj Napoca vindea abonamente de internet care atingeau o viteza maxima de 32 KB/secunda.

  In doar un an de zile, cei de la UPC – care achizitionasera ISP-ul retelei cu doar trei ani de zile inainte – achizitionau reteaua la care noi eram abonati si din acel moment lucrurile au inceput sa devina cu adevarat interesante. Viteza de navigare pe internet a crescut de 10 ori dintr-o zi in alta, iar peste cateva luni ea a fost dublata la putin peste 4 Mbits, o conexiune foarte rapida pentru acea vreme si acea zona. In urmatorul an, vitezele au crescut din nou cu de pana la 5 ori si dupa o mutare la Iasi si inca 2 ani petrecut cu UPC am avut parte de cele mai putine probleme si cele mai stabile viteze de internet de pana atunci.

  Concurenta de pe piata furnizorilor de internet a motivat UPC-ul sa isi imbunatateasca in mod constant reteaua. Anul trecut operatorul lansat primele abonamente cu viteze de internet de peste 120 Mbps pe secunda, iar anul acesta face trecerea la vitezele de 200 Mbps. Da, ati citit bine, cu noile abonamente UPC Fiber Power 200 puteti beneficia de viteze de navigare pe internet/download de pana la 200 Mbps pe secunda, adica putin peste 25 MB/secunda. Facand cateva calcule, viteza aceasta va permite sa descarcati un film de calitate SD in doar 20 de secunde, va permite sa descarcati iOS 7 in mai putin de un minut, iar daca vorbim despre un DVD de 4.7 GB, atunci durata de download creste la doar 3 minute.

  Prin lansarea acestui nou abonament de internet, compania UPC pozitioneaza Romania pe locul 4 in topul tarilor europene cu cele mai mari viteze de download, ci si in cel al gradului de acoperire a conexiunilor de peste 100 Mbps. Privind inapoi la povestioara mea, observati ca in doar 5 ani de zile viteza de download oferita de catre cei de la UPC a crescut de nu mai putin de 100 de ori si este in momentul de fata cea mai rapida de pe piata. UPC Fiber Power 200 Mbps ofera nu doar viteze mari de download, ci si timpi mici de raspuns, asa ca in cazul jocurilor veti beneficia de lag aproape zero si stim cu totii cat de mult conteaza acest lucru, in special in FPS-uri.

  Ca sa fiu sincer, m-ar tenta sa incerc noul abonament al celor de la UPC si ma gandesc serios sa fac o schimbare a providerului de internet, iar voua va recomand sa vizitati website-ul celor de la UPC pentru a afla toate informatiile despre oferta si disponibilitatea UPC Fiber Power 200 Mbps.

  Inainte sa inchei va recomand sa va “masurati fortele” cu internetul UPC FIber Power 200 folosind widget-ul din partea dreapta a blogului, unde dupa cateva secunde de asteptare veti vedea un buton ce va va permite sa lansati un test de viteza. Daca nu obtineti rezultate grozave, ar fi bine sa va ganditi sa incercti noul internet al celor de la UPC.