Iata cat trafic de date ti-ar putea inregistra apelurile FaceTime Audio

  V-am spus saptamana trecuta ca printre noile functii ale iOS 7 se regaseste si FaceTime Audio, o functie care ne permite sa efectuam apeluri VoIP prin intermediul functiei FaceTime. Apple ne ofera aceasta optiune in ideea de a nu fi nevoiti sa efectuam doar apeluri video in situatia in care dorim sa purtam o conversatie “telefonica” cu o anumita persoana, mai ales daca ea se afla intr-o alta tara si eventual face roaming. Avand in vedere optiunea de a utiliza FaceTime Audio, unii s-au intrebati cat trafic de date ar putea genera aceste apeluri, iar operatorii de telefonie mobila din Australia ofera si un raspuns.

Telstra estimates a 10 minute VOIP call on a mobile would use about 6 megabytes [MB] of data while the same video call would use about 300 MB. But another VOIP app called Viber estimates its app uses about 2.3 MB for a ten minute call. For Apple Facetime Audio is more about locking people into their services and using it to call customers on other iPhones. In the US it is substantially cheaper to make the data call. If you are an iPhone customer calling another iPhone customer it is cheaper, but if you are calling an Android customer you have to pay more.

  Conform operatorului de telefonie mobila telstra, un apel VoIP de 10 minute ar putea genera intre 6 si 2.3 MB de trafic de date, in timp ce un apel video de aceeasi durata ar putea genera pana la 300 MB de trafic. Valorile acestea sunt estimative si depind de congestia retelei si de tipul acesteia, asa ca puteti sa va imaginati ca maxim 6 MB de trafic ar putea fi consumat de catre o aplicatie in timpul unui apel.

11 COMENTARII

  1. 300 mb pt 10 minute de facetime??? cred ca se cam exagereaza,eu intre doua 4s-uri(nu stiu daca conteaza,dar s-ar putea din cauza camerei frontale care la 4s e 0.3 mpx iar la 5 si 5s e 1.2 mpx) pe reteaua vodafone(asta chiar nu stiu daca are relevanta,dar o specific oricum) la o durata de 55 secunde am consumat 700 kb iar la o durata de 3 minute 10 mb. m-am uitat acum la lista de apeluri si asta am vazut ca scria la info apel. Deci 300 mb se consuma(aplicand regula de 3 simple) la 90 de minute si nu la 10! Na bine,zice ca “pana la”,dar tot mi se pare exagerat.

  2. Pai cum vine asta? Îmi arata la fel,indiferent daca e facetime video sau audio? Adica tot 10 mb îmi arata la cele 3 minute,indiferent daca e audio sau video? Mi se pare o mare teapa atunci din partea lui Apple.

  3. Eu folosesc de ceva timp serviciile de voip si mi-e imi consumau cat 1mb/min ca e voip sau apel skype asa ca e cam imposibil sa consumi doar 3 mb la 10 min 🙂