Prima Pagina Apple Accelerometrul din iPhone-uri poate detecta cu precizie cutremurele

Accelerometrul din iPhone-uri poate detecta cu precizie cutremurele

iphone 8 precomanda emag banner

  Un seismolog italian are planuri mari in ceea ce priveste viitorul si detectarea cutremurelor, asa ca a analizat accelerometrul din terminalele iPhone pentru a vedea ce precizie ar avea acesta in detectarea cutremurelor. Comparand datele accelerometrului din iPhone cu cele ale unui seismograf profesional, seismologul a descoperit ca micul senzor din terminalele Apple poate detecta constant si cu precizie cutremurele care au o intensitate mai mare de 5 grade pe scara Richter, insa doar daca se afla in apropierea epicentrului acelui cutremur.

iphone 8 precomanda emag romania

  Desi in baza datelor oferite de catre accelerometru se poate face diferenta intre un cutremur si vibratiile generate de miscarea oamenilor/a obiectelor, componentele interne ale terminalului genereaza interferente care nu permit utilizarea acestui dispozitiv ca un sistem de preventie sigur. Seismologul italian isi imagineaza totusi ca senzorii microelectromecanici utilizati in smartphone-uri ar putea ajunge in viitor sa fie utilizati pentru crearea unei retele globale de avertizare in cazul cutremurelor, insa deocamdata suntem departe de asa ceva.

A tiny chip used in smart phones to adjust the orientation of the screen could serve to create a real-time urban seismic network, easily increasing the amount of strong motion data collected during a large earthquake, according to a new study published in the October issue of the Bulletin of the Seismological Society of America (BSSA). A tiny chip used in smart phones to adjust the orientation of the screen could serve to create a real-time urban seismic network, easily increasing the amount of strong motion data collected during a large earthquake, according to a new study published in the October issue of the Bulletin of the Seismological Society of America (BSSA).

emag revolutia preturilor articole
 • sori

  Totaly useless . Nu va detecta nici un cutremur daca il tii in buzunar . Poate pe o suprafata rigida, dar atunci va fi prea tarziu .

 • Cristi

  Italian…n-are rost sa mai comentam

 • alex s

  @Cristi. In domeniul seismologiei italienii sunt cei mai buni din europa asa ca are rost sa comentam

 • Tot_yo

  @Cristi scara Mercalli este folosita in constructii? Tin sa te anunt ca este inventata de un italian daca zicea un german sunt sigur ca apreciai mai mult