Iata cat costa achizitionarea tututor aplicatiilor disponibile in App Store

  Nu stiu catii dintre voi s-au intrebat vreodata cat ar costa achizitionarea tuturor aplicatiilor disponibile in App Store, insa cineva a facut-o si ne prezinta in imaginea de mai sus costul total al aplicatiilor disponibile in magazinul companiei Apple. Informatiile se bazeaza pe aplicatiile disponibile in App Store in luna mai a acestui an, deci vorbim despre 761.386 dintre aplicatiile din magazinul, cifra fiind cu 200.000 de aplicatii mai mica decat ceea ce avem acum. Chiar si asa, ne putem face o idee in legatura cu banii pe care o persoana ar trebui sa ii cheltuie pentru a cumpara toate aplicatiile din App store.

  1,112,909,46 de dolari ar fi necesari pentru a cumpara toate aplicatiile prezente in luna mai in App Store, in calcul fiind luate doar cele disponibile pentru un anumit pret, adica aproape jumatate din total. Suma nu este chiar atat de mare precum si-ar fi imaginat unii, si este la indemana multor persoane cu o avere nu extrem de mare in spate, insa din pacate nu avem date actualizate cu privire la numarul de titluri disponibile in magazin.

  Lasand la o parte informatiile despre bani, observam ca sectiunea de jocuri are cele mai multe aplicatii disponibile si desi nu are cele mai multe aplicatii platite, genereaza totusi cele mai mari venituri. Daca ne uitam la valoarea categoriilor Apple, atunci aflam ca majoritatea aplicatiilor valoroase se afla in categoriile Education, Games, Books, Medical, Business si Reference, aceste sase categorii generand jumatate din valoarea App Store-ului. Revin si va spun ca informatiile sunt vechi de 4 luni de zile, deci unele lucruri s-au schimbat intre timp.