Iata cat de mari sunt senzorii de imagine ale principalelor smartphone-uri

  Cei de la DP Review, specializati pe hardware-ul camerelor foto din orice tip de dispozitive electronice, au publicat un articol complex in care compara senzorii de imagine din cateva smartphone-uri de top si explica de ce tip de camere avem noi nevoie pentru diverse task-uri. Dupa cum puteti observa deja din imagine, iPhone 5, iPhone 5S si iPhone 5C au senzori de imagine la fel de mari, mai mici decat cel din Samsung Galaxy S4 sau Nokia Lumia 1020, insa conteaza chiar atat de mult cati megapixeli au pozele inregistrate folosind camerele lor?

  Calitatea imaginilor inregistrate folosind camerele nu are legatura directa cu numarul de megapixeli ai camerei, adica daca Samsung Galaxy S4 are o camera de 13 megapixeli, asta nu inseamna ca el va inregistra poze mai bune, ci doar poze de dimensiuni mai mari. Dimensiunea acestor imagini are totusi legatura directa cu suprafata pe care pot fi ele expuse, iar cea de-a doua imagine ne explica pe ce putem expune fara probleme imaginile inregistrate folosind camerlee acelor smartphone-uri si, teoretic, o imagine inregistrata cu iPhone 5S ar putea fi printata aproape perfect pe o pagina de hartie A4 la 300 dpi.

  Mai multe detalii despre camere si utilitatea lor gasiti in articolul americanilor si daca sunteti cu adevarat interesati de acest lucru, va recomand sa il cititi.