iPhone 5S si autonomia bateriei

  iPhone 5S are o baterie ce inmagazineaza cu aproximativ 10% mai multa energie decat bateria implementata de catre Apple in terminalul iPhone 5, iar acest lucru generand o crestere cu 2 ore a autonomiei bateriei in cazul apelurilor 3G si a navigarii pe internet folosind o retea 4G LTE. Desigur ca vorim despre niste cifre “ideale” prezentate de catre Apple in urma unor teste generice, iar voi nu veti atinge o asemea autonomie de utilizare decat daca folositi terminalul doar pentru acel task pentru acea perioada de timp.

  Bun, trecand acum la experienta mea cu iPhone 5S si autonomia bateriei, va spun ca informatiile de mai jos sunt pur subiective si asta deoarece fiecare dintre noi isi utilizeaza terminalul in mod diferit si rezultatele sunt diferite. Va spun de la inceput ca nu am GPS-ul activ si nu folosesc Background App Refresh sau Automatic Updates, insa primesc extrem de multe notificari zilnic. In aceste conditii, iPhone 5S mi-a adus aproximativ 30 de minute de usage(utilizare) in plus fata de iPhone 5, o crestere mai mica de 10%, insa nu ma asteptam la ceva extraordinar.

  Din pacate 3G-ul ramane in continuare un foarte mare consumator de energie, bateria fiind golita la fel de repede si in cazul utilizarii jocurilor sau a inregistrarii clipurilor video folosind aplicatia nativa. Activarea conexiunii 4G in situatiile in care nu aveti semnal suficient de puternic va reduce si mai mult autonomia bateriei terminalului vostru, insa probabil stiati deja acest lucru din anii trecuti. Problema majoritatii smartphone-urilor sta in autonomia redusa a bateriilor, dar acest lucru poate fi rezolvat prin dezactivarea diverselor servicii inutile pentru voi si a animatiilor din iOS 7.

  Desi ma asteptam sa vad o crestere mai mare in ceea ce priveste autonomia bateriei, din pacate iPhone 5S nu m-a uimit deocamdata, insa il detin de 2 zile si daca lucrurile se vor schimba in viitor, desi nu ma astept la acest lucru, va voi anunta printr-un urmator articol.