Prima Pagina Apple Apple breveteaza structura de sticla ce faciliteaza intrarea in Apple Store Shanghai

Apple breveteaza structura de sticla ce faciliteaza intrarea in Apple Store Shanghai

  Inca din perioada in care Steve Jobs era CEO al companiei Apple, cei din Cupertino au inceput sa breveteze design-urile diverselor componente ale Apple Store-uri, inclusiv modul in care sunt aranjate mesele sau produse in locatii. Continuand traditia, un brevet de inventie publicat astazi ii inregistreaza companiei Apple design-ul care a stat la baza structurii de sticla in care sunt montate scarile ce faciliteaza intrarea in Apple Store Shanhai, unul dintre cele mai mari si mai frumoase magazine Apple construite pe glob.

  Separat de design-ul acestei structuri, compania Apple a brevetat inclusiv tipul sticlei utilizate pentru fabricarea sa, dar si o parte a procesului de construire a acestei structuri. Ea este asemanatoare cu cea construita in New York de catre compania Apple, marea sa majoritate fiind facuta din bucati imense de sticla, doar partile care le conecteaza fiind fabricate din metal. Extrem de multa lume a aprecia design-ul acestor magazine si materialele utilizate pentru constructie, iar Apple incearca sa le protejeze de eventuale companii rau intentionate.

 • Gabi

  O sa breveteze si ordinea in care se sta la coada in fata AppStore 🙂

 • Mio

  Oricine poate construi o cladire cu un astfel de design si in continuare.
  In toate sistemele de drept exista o diferenta mare intre brevetele de inventie si desenele (2D) si modelele (3D) industriale (design). Printr-un brevet de inventie nu se inregistreaza niciodata un design adica o forma a produsului. In timp ce brevetele de inventie au ca obiect un procedeu sau un produs cu caracter tehnic, la desenele si modelele industriale se inregistreaza doar forma exterioara a produsului in vedere 2D (desenele) sau 3D (modelele). Designul industrial nu trebuie sa contina nimic tehnic, altfel nu se inregistreaza. De exemplu forma telefoanelor, cladirilor, masinilor etc.

  Din ce vad eu, apple si-a a brevetat un procedeu tehnic pentru asamblarea constructiei respective si nimic mai mult. Nu vad vreo descriere a formei. Nici nu ar fi posibil pentru ca in toata lumea este interzisa inregistrarea ca design industrial a formelor geometrice, culorilor, numere, litere etc si din ce vad eu, constructia este o simpla forma geometrica, forma pe care oricum o mai au zeci de mii de cladiri din lume

 • sori

  Deci , cine da un brevet pe modul cum sunt aranjate mesele , cred ca e mai anormal decat Apple care incearca sa breveteze orice .
  Noroc ca se mai trezesc unii din cand in cand si le mai invalideaza din brevetele absurde .

 • JPN

  Cine a vizitat un Apple Store stie despre ce e vorba (chiar daca e unul cu arhitectura super-clasica gen Opera Paris sau unul super modern gen Shanghai , Manhattan sau Hong Kong) . Nimanui nu ii place sa fie copiat si furat.