Prima Pagina Apple iPhone 5S Touch ID va face uitat unul dintre elementele iconice ale...

iPhone 5S Touch ID va face uitat unul dintre elementele iconice ale iPhone-urilor, dar acesta este un lucru bun

ย  Utilizand Touch ID-ul din iPhone 5S de mai bine de 3 zile va pot spune ca veti avea nevoie de putin timp pentru a va obisnuit cu noua metoda de deblocare a iDevice-urilor, procedura fiind mult mai simpla decat in trecut, dar mintea voastra va trebui sa se invete cu noua actiune. Am avut nevoie de vreo 2 zile pentru a-mi impune sa nu mai fac slide to unlock in momentul in care doream sa-mi deblochez iPhone-ul si, ca sa fiu sincer, este mult mai placut sa apesi doar butonul Home o secunda pentru a debloca un iPhone decat sa faci un slide.

ย  Inlocuirea sistemului de deblocare cu citirea unei amprente inseamna si eliminarea unuia dintre iconicele elemente ale iPhone-urilor, extrem de multe persoane atribuind iDevice-urilor gest de tragere a unui element pe ecran din stanga spre dreapta. Motorola a facut cateva sugestii foarte subtile la iPhone-urile celor de la Apple utilizand acest gest in reclamele prin care promova Motorola Moto X si desigur ca nu a fost singura companie care s-a utilizat de gestul slide to unlock pentru a ataca Apple de-a lungul timpului.

ย Apple si-a protejat cu indarjire sistemul de deblocare al iDevice-urilor, multa lume il recunoaste ca fiind al celor din Cupertino, insa prin lansarea iPhone 5S, Apple ne spune ca este momentul sa trecem la ceva mai bun. Touch ID va face parte si din tabletele iPad, apoi din iPod Touch-uri, iar asa utilizatorii vor renunta complet la utilizarea slider-ului, Apple putand eventual sa il elimine din iOS in cativa ani de zile. Din punctul meu de vedere schimbarea este buna, ea este una majora si Apple ne da de inteles ca intra intr-o noua etapa a existentei sale, una in care elementele dezvoltate sub conducerea lui Steve Jobs vor fi date uitarii.

 • Kla

  Il apesi sau doar il atingi?

 • serban

  Doar atinge

 • B06DAN

  ambele

 • serban

  ce rost au ambele? ca sa folosesti si butonul doar pt deblocare si sa ii scurtezi viata?

 • muzicabuna

  iPhone 5S poate fi utilizat FARA a folosi senzorul de amprenta, adica doar cu parola, ca modelele anterioare?
  Multumesc ๐Ÿ˜‰ !

 • Cand se apasa butonul Home se anuleaza citirea amprentei. Pentru a citi amprenta trebuie doar plasat degetul peste butonul Home, nu se apasa. iPhone 5S poate fi utilizat fara cititorul de amprente.

 • muzicabuna

  Mai exact, daca nu iti inregistrezi deloc nicio amprenta in dispozitiv, il poti folosi doar cu parola de acces?
  Si daca raspunsul este da, cum se deblocheaza? Apesi pe buton si scrii parola de acces din tastatura?
  Multumesc Zaone ๐Ÿ˜‰ !

 • Poti sa inregistrezi amprenta pentru a o utiliza doar pentru achiItii si deblocarea sa o faci cu un cod de siguranta. Poti folosi doar cod de siguranta fara amprenta sau poti debloca normal, fara securitate.
  Nu poti folosi Touch ID fara cod ee siguranta.

 • ovi06

  Daca sant murdar/umed pe deget mai functioneaza?

 • muzicabuna

  Zaone, cu riscul de a parea greu de cap, revin cu rugamintea de a imi explica mai clar.

  Ipoteza de lucru: Am un iPhone 5S nou-nout scos din cutie, nu inregistrez nicio amprenta pe el, setez doar parola de acces la telefon si ma loghez cu Apple ID-ul meu in AppStore.

  Intrebarea: Functioneza sau nu? Adica functioneaza daca aleg sa ignor complet cititorul de amprente?

  Iti multumesc ๐Ÿ˜‰

 • @muzicabuna: Da.

 • denys

  Salut,de o saptamana am un 5s si sunt foarte multumit de el si de touch id…dar uneori daca sunt transpirat pe deget nu imi citeste amprenta si de multe ori sau sa sterg senzorul ca sa mearga…este normal sau are o problema? Multumesc