iPhone 5S Touch ID va face uitat unul dintre elementele iconice ale iPhone-urilor, dar acesta este un lucru bun

  Utilizand Touch ID-ul din iPhone 5S de mai bine de 3 zile va pot spune ca veti avea nevoie de putin timp pentru a va obisnuit cu noua metoda de deblocare a iDevice-urilor, procedura fiind mult mai simpla decat in trecut, dar mintea voastra va trebui sa se invete cu noua actiune. Am avut nevoie de vreo 2 zile pentru a-mi impune sa nu mai fac slide to unlock in momentul in care doream sa-mi deblochez iPhone-ul si, ca sa fiu sincer, este mult mai placut sa apesi doar butonul Home o secunda pentru a debloca un iPhone decat sa faci un slide.

  Inlocuirea sistemului de deblocare cu citirea unei amprente inseamna si eliminarea unuia dintre iconicele elemente ale iPhone-urilor, extrem de multe persoane atribuind iDevice-urilor gest de tragere a unui element pe ecran din stanga spre dreapta. Motorola a facut cateva sugestii foarte subtile la iPhone-urile celor de la Apple utilizand acest gest in reclamele prin care promova Motorola Moto X si desigur ca nu a fost singura companie care s-a utilizat de gestul slide to unlock pentru a ataca Apple de-a lungul timpului.

 Apple si-a protejat cu indarjire sistemul de deblocare al iDevice-urilor, multa lume il recunoaste ca fiind al celor din Cupertino, insa prin lansarea iPhone 5S, Apple ne spune ca este momentul sa trecem la ceva mai bun. Touch ID va face parte si din tabletele iPad, apoi din iPod Touch-uri, iar asa utilizatorii vor renunta complet la utilizarea slider-ului, Apple putand eventual sa il elimine din iOS in cativa ani de zile. Din punctul meu de vedere schimbarea este buna, ea este una majora si Apple ne da de inteles ca intra intr-o noua etapa a existentei sale, una in care elementele dezvoltate sub conducerea lui Steve Jobs vor fi date uitarii.