Zvonurile privind lansarea iWatch au convins Samsung sa intre prea devreme pe piata smartwatch-urilor

[youtube]http://youtu.be/HTgCKS2Nojw[/youtube]

  La inceputul acestei luni compania Samsung a prezentat Galaxy Gear, primul smartwatch Android produs de catre coreeni, el fiind atunci compatibil doar cu Galaxy Note 3. Desi compatibilitatea va fi extinsa si la alte terminale in viitorul nu foarte indepartat, dispozitivul este deocamdata departe de a fi un smartphone atragator, cel putin conform unora dintre cei care au realizat primele review-uri. Practic Samsung a lansat pe piata un smartwatch care mai avea nevoie de ceva timp pentru dezvoltare si a facut-o doar pentru ca de luni de zile tot apar zvonuri privind lansarea unui iWatch al Apple.

[youtube]http://youtu.be/iVK5VNZHzlk[/youtube]

  Unii speculeaza ca Apple ar fi stat la baza catorva dintre zvonurile aparute in ultima perioada, altii spun ca Samsung s-a grabit doar din dorinta de a aduce smartwatch-ul pe piata inaintea Apple, insa nu prea conteaza acest lucru, dispozitivul avand destule puncte slabe. De la autonomia bateriei pana la: faptul ca nu orice dezvoltatori pot produce aplicatii, sistemul de notificari care are nevoie de imbunatatiri serioase sau pretul foarte mare, exista motive serioase pentru a considera Galaxy Gear-ul drept o tentativa prematura de a intra pe piata smartwatch-urilor.

  Desigur ca pentru Samsung vorbim despre un castig pe partea de imagine si, probabil, acest lucru conteaza mult mai mult decat eventualul esec al produsului.