Unii operatori de telefonie mobila inca nu iubesc iPhone-urile

   In ciuda popularitatii foarte mari si a oprotunitatii de a obtine profit serios de pe urma terminalelor Apple, unii operatori de telefonie mobila nu sunt chiar atat de entuziasmati de comercializarea iPhone-urilor. Unii operatori de telefonie mobila din Taiwan nu sunt chiar atat de fericiti sa promoveze iPhone 5S in cadrul evenimentelor de lansare si asta desi in anii trecuti au avut succes cu alte produse Apple. Ei considera ca iPhone 5S nu are functii noi extraordinare si avand alte optiuni in segmentul Android, amana deocamdata semnarea contractelor de achizitie cu Apple, insa intr-un final o vor face.

While iPhone 5s is very likely to be launched in the Taiwan market in late October or mid-November, local telecom carriers including Chunghwa Telecom, Taiwan Mobile, Far EasTone Telecommunications seem to be less enthusiastic about marketing the iPhone 5s compared with previous Apple products, according to sources in the local retail channels. Due to a lack of new features available on iPhone 5s compared to the previous iPhone 5, as well as a variety of new models from other vendors, local carriers are not hurry to sign purchase deals with Apple, said the sources. Local carriers are also reportedly reluctant to increase their subsidies for contract-bundle sales of iPhone 5s, and instead, they are asking Apple for better terms for the purchases of iPhone 5s, added the sources.

  In afara afirmatiilor privind lipsa unor functii extraordinare, operatorii de telefonie mobila nu mai sunt la fel de dispusi sa subventioneze preturile terminalelor, cerand in schimb reducerea preturilor de achizitie de la Apple. Desigur ca in final tot Apple va obtine ceea ce isi doreste, multi operatori care au refuzat sa comercializeze iPhone-uri ajungand in final sa piarda o baza solita de clienti si fiind nevoiti sa accepte conditiile Apple. Desi compania americana nu ofera conditii chiar atat de grozave pentru operatori, popularitatea terminalelor lor ii forteaza pe acestea sa le achizitioneze, riscand altfel sa piarda sume serioase de bani pe termen lung.

3 COMENTARII

  1. Eu sunt de parere ca Apple joaca pe degete toti operatorii de telefonie din lume.La randul lor, operatorii amagesc clientii vanzand terminale iPhone la niste preturi uriase insotite de abonamente uriase specifice doar acestor tipuri de produse.

  2. Situația este la fel și la noi. Operatorii oferă iPhone-ul la prețuri foarte mari. Dacă nu ai alternativa PrePay, nu se merită achiziționarea împreuna cu un abonament.