Un manager Qualcomm sustine ca arhitectura de 64 de biti din chip-ul A7 nu ofera un spor real de performanta

  Anand Chandrasekher, vicepresedinte senior si sef al diviziei de marketing al Qualcomm, corespondentul lui Phil Schiller din cadrul Apple, a afirmat in cursul acestei nopti ca implementarea arhitecturii de 64 de biti in chip-ul A7 este doar o strategie de marketing a celor de la Apple, consumatorii neavand vreun castig real. Arhitectura de 64 de biti este necesara pentru a accesa mai mult de 4 GB de memorie RAM in sistemele de operare pentru desktop-uri sau PC-uri portabile, insa in smartphone-uri nu avem deocamdata atat de multa memorie RAM disponibila in smartphone-uri sau tablete.

I know there’s a lot of noise because Apple did [64-bit] on their A7. I think they are doing a marketing gimmick. There’s zero benefit a consumer gets from that. Predominantly… you need it for memory addressability beyond 4GB. That’s it. You don’t really need it for performance, and the kinds of applications that 64-bit get used in mostly are large, server-class applications. From an engineering efficiency standpoint it just makes sense to go do that. Particularly the OS guys will want it at some point in time.

  In ciuda faptului ca iPhone 5S este cel mai rapid smartphone de pe piata, SVP-ul Qualcomm sustine ca implementarea arhitecturii de 64 de biti nu are vreo legatura cu acest spor de performante si, teoretic, are dreptate. Utilizarea arhitecturii de 64 de biti se face in momentul in care sistemul de operare are nevoie de mai mult de 4 GB de RAM pentru a functiona, iar iPhone 5S-ul celor de la Apple are doar 1 GB, deci teoretic implementarea arhitecturii este utila in viitor, asta daca nu cumva iOS 7 a fost modificat in alte moduri si profita inca de pe acum de ea.

  Chiar daca acest procesor de 64 de biti trebuia lansata acum sau nu, performantele iPhone 5S nu pot fi ignorate, mai ale scand vine vorba de o compartie cu smartphone-urile concurente.

UPDATE: Conform unui purtator de cuvant al Qualcomm, afirmatiile CMO-ului au fost gresit interpretate de catre presa, iar in acest articol gasiti o versiune reala a afirmatiilor sale.