Prima Pagina A7 Un manager Qualcomm sustine ca arhitectura de 64 de biti din chip-ul...

Un manager Qualcomm sustine ca arhitectura de 64 de biti din chip-ul A7 nu ofera un spor real de performanta

  Anand Chandrasekher, vicepresedinte senior si sef al diviziei de marketing al Qualcomm, corespondentul lui Phil Schiller din cadrul Apple, a afirmat in cursul acestei nopti ca implementarea arhitecturii de 64 de biti in chip-ul A7 este doar o strategie de marketing a celor de la Apple, consumatorii neavand vreun castig real. Arhitectura de 64 de biti este necesara pentru a accesa mai mult de 4 GB de memorie RAM in sistemele de operare pentru desktop-uri sau PC-uri portabile, insa in smartphone-uri nu avem deocamdata atat de multa memorie RAM disponibila in smartphone-uri sau tablete.

I know there’s a lot of noise because Apple did [64-bit] on their A7. I think they are doing a marketing gimmick. There’s zero benefit a consumer gets from that. Predominantly… you need it for memory addressability beyond 4GB. That’s it. You don’t really need it for performance, and the kinds of applications that 64-bit get used in mostly are large, server-class applications. From an engineering efficiency standpoint it just makes sense to go do that. Particularly the OS guys will want it at some point in time.

  In ciuda faptului ca iPhone 5S este cel mai rapid smartphone de pe piata, SVP-ul Qualcomm sustine ca implementarea arhitecturii de 64 de biti nu are vreo legatura cu acest spor de performante si, teoretic, are dreptate. Utilizarea arhitecturii de 64 de biti se face in momentul in care sistemul de operare are nevoie de mai mult de 4 GB de RAM pentru a functiona, iar iPhone 5S-ul celor de la Apple are doar 1 GB, deci teoretic implementarea arhitecturii este utila in viitor, asta daca nu cumva iOS 7 a fost modificat in alte moduri si profita inca de pe acum de ea.

  Chiar daca acest procesor de 64 de biti trebuia lansata acum sau nu, performantele iPhone 5S nu pot fi ignorate, mai ale scand vine vorba de o compartie cu smartphone-urile concurente.

UPDATE: Conform unui purtator de cuvant al Qualcomm, afirmatiile CMO-ului au fost gresit interpretate de catre presa, iar in acest articol gasiti o versiune reala a afirmatiilor sale.

 • JPN

  Frustrari la Qualcomm ?

 • Julius

  Intr-o zi este evident ca device-urile vor avea 4 gig de memorie si nu intr-un viitor departat.Ar putea avea chiar Ipad -ul pe care il vor lansa in toamna.Si atunci ce vor mai gasi de comentat ?

 • Dan

  Ce sa zica si vulpea…

 • Barsan Ciprian-Florin

  Pai in viitoar poate or sa aibe 4gb, dar tu faci upgrade la iphone 5s ? Ii pui mai multi rami ? :))

  Evident nu, iei o generatie mai noua 🙂

 • Micutu

  Daca nu intelegeti ce vrea sa spuna nenea Anand , mai bine taceti ca sunteti penibili rau.

 • Catalin

  Descrierea de mai jos cred ca spune tot:

  The advantage to wider registers and data buses are that it is easier and faster to move the same amount of data around. An operation that required two or more registers can now be done with one.

 • RDU

  Pai tocmai asta e. Hardware-ul e pregatit pentru noi versiuni de soft. Deci un 5S va avea viata lunga.
  Astfel de comentarii au aparut si dupa de Samsung a implementata quad core. Si acum le foloseste ca a evoluat softul.

 • Gogu

  Asta e doar partial adevarat.
  Arhitectura 64 presupune mult mai mult decat accesarea memoriei peste 4 giga.
  Este vorba de posibilitatea de a procesa instructiuni pe 64 biti, ceea ce aduce salturi importante in complexitatea programelor si a vitezei de calcul.

  Este adevarat ca acum nu exista programe pe 64 biti dar vor apare pana la urma.
  Nici nu se pea poate sa faci programe pe 64 de biti inainte sa apara procesorul pe piata, mai ales ca Apple cam tine secretele in ceea ce priveste arhitectura produselor. Abia daca scapa niste poze indoielnice din cand in cand.

 • xzz

  RDU, si cat crezi ca vei sta cu 5S daca-ti cumperi? Anul viitor cand vor veni cu ecran de 4.3 sau 4.5, crezi ca vei ramane cu 4 inchi? Hah. Sa nu mai vorbim de baterie, ca vor pune una de minim 2.000 mah. Deja toata lumea cere de 2 ani chestiile astea, si sunt nevoiti sa le scoata.

 • Pingback: Qualcomm isi schimba opinia in legatura cu beneficiile chip-ului A7 de 64 de biti | iDevice.ro()

 • Pingback: CMO-ul Qualcomm este schimbat din functie dupa criticarea chip-ului A7 produs de catre Apple | iDevice.ro()