Qualcomm isi schimba opinia in legatura cu beneficiile chip-ului A7 de 64 de biti

  Saptamana trecuta CMO-ul Qualcomm, Anand Chandrasekher, a fost citat ca spunand ca noul chip A7 cu arhitectura de 64 de biti nu aduce beneficii reale pentru iPhone 5S, ci este doar o miscare de marketing din partea Apple. Intr-un email primit astazi de la un purtator de cuvant al Qualcomm am regasit citatul de mai jos, in el cei de la Qualcomm sustinand ca afirmatiile CMO-ului au fost gresit interpretate. Ei sustin ca intreaga industrie a terminalelor mobile evolueaza spre adoptarea arhitecturii de 64 de biti care va imbunatati performantele utilizatorilor si va permite rularea de noi tipuri de aplicatii pe aceste dispozitive.

The comments made by Anand Chandrasekher, Qualcomm CMO, about 64-bit computing were inaccurate.  The mobile hardware and software ecosystem is already moving in the direction of 64-bit; and, the evolution to 64-bit brings desktop class capabilities and user experiences to mobile, as well as enabling mobile processors and software to run new classes of computing devices.

  Qualcomm este unul dintre principalii parteneri Apple, modem-urile sale fiind utilizate in iDevice-uri, iar afirmatiile de saptamana trecuta au uimit multa lume, probabil si pe cativa dintre cei aflati la conducerea Apple. Avand in vedere relatiile dintre cele doua companii si, probabil, faptul ca inclusiv Qualcomm va implementa arhitectura de 64 de biti in procesoarele sale, actualizarea opiniei companiei in legatura cu chip-ul A7 este logica si nu poate decat sa ne demonstreze din nou ca aceasta tehnologie reprezinta viitorul.

4 COMENTARII

  1. Ce a vrut sa zica si S-a interpretat gresit este ca in actualul 5s avantajul procesorului pe 64 bit nu este clar, ios7-ele este inca platforma de trecere dintre 32 bit la 64bit, este normal sa nu functioneze la potentialul maxim. Pentru viitor trebuie sa fii drogat sa nu iti dai seama ca reprezinta viitorul. 90% din totalul datelor vin in format compresat : audio, video, poze, internet, 64bit inseamna aproape 100% imbunatatire reala. Cine isi mai aduce aminte cum era sa extragi o arhiva in 32bit???