Google Chrome pentru iOS nu protejeaza intimitatea utilizatorilor (Video)

[youtube]http://youtu.be/61SzHpGGFRs[/youtube]

  Astazi compania Google a lansat un update pentru browserul Google Chrome disponibil in App Store, iar impreuna cu rezolvarea unor probleme nu foarte importante, compania a adus si un bug care releva informatii despre utilizarea facuta in incognito mode. In mod normal acest incognito mode permite navigarea pe internet fara ca informatiile sa fie salvate local si sa mai fie accesate vreodata fara a fi scrise, insa in noua versiune a aplicatiei o parte din informatii sunt salvate. Daca un utilizator efectueaza o cautare prin intermediul google.com folosind unified search bar-ul si mai apoi acceseaza versiunea mobila a google.com pentru a cauta altceva, cuvintele cautate anterior vor fi afisate ca si sugestii pentru noua cautare.

  In mod normal acest lucru nu ar trebui sa se intample, insa se pare ca Google a facut cateva greseli atunci cand a dezvoltat modulul de securitate al browserului, asa ca orice cautare facuta de catre voi prin unified search bar poate fi redescoperita rapid. Problema este importanta pentru cei care se asteptau ca browserul sa le mentina utilizarea anonima in incognito mode, iar daca utilizati aceasta optiune a browserului, ar fi bine sa stiti ca ea nu ascunde chiar tot ce faceti. Un update va fi cel mai probabil lansat pentru a rezolva problema, dar nimeni nu stie cand.

6 COMENTARII

  1. Eh, speaking of…zilele trecute am observat ca Facebook mi-a propus sa dau like la o carte (sau s-o adaug la preferate, ceva de genul) care am cautat-o pe youtube acum ceva vreme. Este o carte rara si e cam imposibil sa nu existe vreo legatura… Stiu sigur ca am cautat-o o singura data si doar pe YT. E funny dar e clar ca pe viitor vor exista profile foarte exacte pentru fiecare persoana, si e normal ca toate companiile sa share-uiasca aceste informatii pentru o baza de date cat mai completa.

  2. culmea ironiei ca in acest update ei zic ca ” stability and security updates ” 😀 adica exact ce au facut de oaie :)))) exact ce lipseste ei zic ca au rezolvat

  3. @Zaone Incognito mode, din ce am citit eu recent(zilele astea) salveaza totul pana la terminarea sesiunii. Poate ma insel, dar cam asa scrisa la about incognito mode(sau ceva de genul, in aplicatia Chrome).

  4. Si pe mine ma mirat cand vorbeam cu un amic pe facebook si ii povesteam ca nu imi gasesc sacou marimea mea, si la cateva zile mi-a aparut pe telefon, propunere catre un shop online de costumuri

  5. Cine v-a protejeaza intimitatea? :)))))) sunteti naivi daca credeti ca “cineva” nu stie ce faceti in permanenta :)))