Amazon pregateste lansarea unui competitor pentru Apple TV

  Amazon este o companie extrem de populara in SUA, ea detinand unul dintre cele mai mare magazine online locale, insa nu doar atat. Cei de la Amazon au intrat inclusiv pe piata terminalelor mobile cu cateva produse, iar in curand vor lansa si un competitor pentru Apple TV-ul celor de la Apple. Conform WSJ, Amazon intentioneaza sa aduca pe piata acest dispozitiv pana in perioada sarbatorilor de iarna, functionalitatea sa fiind asemanatoare cu cea a produsului companiei Apple, probabil chiar si in ceea ce priveste optiunea de a transpune ecranele terminalelor Android pe televizoare.

Amazon.com is taking steps toward releasing a video-streaming device in time for the holiday selling season, according to people briefed on the company’s plans. The set-top box, which would pit the online retailer against a host of established rivals, is a small device that resembles a Roku player and is similarly styled as a platform to run apps and content from a variety of sources, these people said. It would also serve as a delivery vehicle for Amazon’s existing streaming video service—available as part of its Prime membership—which competes with Netflix and has been expanding lately.

  Dispozitivul celor de la Amazon este, intr-o anumita masura, asemanator si cu Roku player, dar desigur ca va permite streaming-ul de continut multimedia achizitionat din magazinul companiei. Avand in vedere ca Apple este unul dintre marii jucatori ai pietei set top box-urilor, cei de la Amazon vor avea concurenta destul de dura in fata, insa probabil va trece destul timp pana in momentul in care vor reusi sa depaseasca Apple in ceea ce priveste vanzarile.