Iata cat a cheltuit Apple pentru dezvoltarea primului iPhone si ce riscuri si-a asumat

  iPhone(EDGE sau 2G) este denumirea aleasa de catre Apple pentru primul smartphone lansat de catre ea, iar alegerea sa a fost dificila, dar am vorbit deja in cateva articole despre acest lucru. Nu am vorbit inca despre suma investita de catre Apple pentru a dezvolta acest terminal, iar multumita celor de la New York Times aflam acum cat a cheltuit Apple in acest proces. Conform lor, 150 de milioane de dolari ar fi fost investiti in dezvoltarea primului iPhone, un fost inginer al Apple oferind detalii despre acest lucru.

According to a senior Apple executive, the company likely spent over $150 million to develop the original iPhone.  Apple invested more in the iPhone than money, though, reports Vogelstein. It also put its best people on the project. “Many top engineers in the company were being sucked into the project, forcing slowdowns in the timetables of other work,” says Vogelstein. If the iPhone were a dud, it put the whole company at risk because this is the only thing it was really working on.

  Pentru Apple dezvoltarea acestui produs a reprezentat asigurarea existentei sale ca si entitate, iPhone-ul fiind singurul produs pe care compania din Cupertino il dezvolta in acel moment. Cei mai buni ingieri din cadrul Apple au fost implicati in proces, ei au avut deadline-uri extrem de stricte pentru a aduce produsul pe piata si daca nu ar fi avut succes in a il dezvolta, Apple ar fi riscat o noua intrare in faliment. Din fericire acest lucru nu s-a intamplat, insa Apple si-a asumat un risc enorm si a investit pe masura pentru a se asigura ca va avea succes.