Cisco, Intel, Google, LG, Samsung si alte mari companii sunt interesate sa achizitioneze BlackBerrry

  V-am spus acum mai bine de o saptamana de zile ca un fond de investitii din Canada este interesat sa preia pachetul majoritar de actiuni al companiei BlackBerry, insa se pare ca ei nu sunt singurii. Conform publicatiei Reuters, Cisco, Intel Google, LG, Samsung, si alte companii sunt interesate de achizitionarea BlackBerry. Majoritatea acestor companii sunt interesate de reteaua securizata a celor de la BlackBerry, dar si de portofoliul de brevete de inventie detinute de catre canadieni, restul activelor fiind in cea mai mare parte neinteresante.

BlackBerry Ltd, on the block as its smartphone business struggles, is in talks with Cisco Systems, Google Inc and SAP about selling them all or parts of itself, several sources close to the matter said. The company, based in Waterloo, Ontario, has asked for preliminary expressions of interest from potential strategic buyers, which also include Intel Corp and Asian companies LG and Samsung, by early next week. It is unclear which parties will bid, if any. But the potential technology buyers have been especially interested in BlackBerry’s secure server network and patent portfolio, although doubts about the assets’ value remain an issue, the sources said.

  In ciuda interesului aratat de catre aceste aceste companii importante, deocamdata nu se stie care dintre ele va face o oferta de achizitie a BlackBerry, prima dintre ele avand o valoare de 4.7 miliarde de dolari. Daca Google sau Samsung ar reusi sa obtina brevetele de inventie ale celor de la BlackBerry, atunci cu siguranta vom vedea o schimbare radicala in modul de functionare al Android OS, compania canadiana protejand diverse tehnologii extrem de interesante, in special pentru mediul business, acolo avand cea mai mare baza de clienti.

  Din pacate nu se stie daca Apple ar fi interesata de ceva din portofoliul BlackBerry, insa ar fi o greseala pentru americani sa nu ia in calcul o achizitie.

3 COMENTARII