Steve Jobs – 2 ani departe de omenire

[youtube]http://youtu.be/dInYmYI7Q20[/youtube]

  Pe data de 5 octombrie 2011 omenirea era zguduita de vestea decesului legendarului CEO Apple, Steve Jobs, iar astazi se implinesc 2 ani de la acel eveniment. Dupa o foarte lunga lupta cu cancerul pancreatic, Steve Jobs a intrat in nefiinta la doar o zi dupa ce Apple prezenta lumii intregi iPhone 4S, unul dintre ultimele proiecte in care a fost implicat activ fostul lider din Cupertino. Desi a parasit prematur aceasta lume, Jobs a reusit sa o modeleze aproape dupa bunul plac, fiind unul dintre antreprenetorii care a stiut sa prevada nevoile consumatorilor si sa le aduca acestora produsele de care nici macar nu stiau ca au nevoie.

[youtube]http://youtu.be/DrBw2cXWZS8[/youtube]

  Desi Apple a ramas fara ilustrul sau CEO de mai bine de 2 ani de zile, Jobs a avut grija sa lase in urma sa proiecte pentru produsele care au fost lansate in aceasta perioada pe piata si se speculeaza ca inca exista in dezvoltare unele proiecte concepute dupa indicatiile sale. In doi ani de zile lumea a resimtit lipsa lui Steve Jobs, Apple a resimtit lipsa lui Steve Jobs si deocamdata nimeni nu  a reusit sa ii egaleze capacitatea de a percepe nevoile consumatorilor sau puterea de a aduna in jurul sau nu doar angajatii Apple, ci si clientii care achizitioneaza produsele Apple.

[youtube]http://youtu.be/GnGI76__sSA[/youtube]

  Din pacate Steve Jobs a fost unic in felul sau de gandi si in felul sau de a actiona sau de a isi conduce oamenii, iar pana la aparitia unei minti cel putin la fel de luminate nu ne ramane decat sa asteptam.

[youtube]http://youtu.be/54scpG0A7qk[/youtube]

11 COMENTARII

  1. a se nota nu vreau sa jignesc pe cineva cu acest comentariu

    eu nu am o opinie despre S. Jobs .. cel putin nu una atat de conturata precum cele ale antevorbitorilor mei. Da, este destul de clar ca a fost un CEO performant. Vanzarile si dezvoltarea companiei Apple o demonstreaza. Nu sunt insa la fel de sigur de cat de genial a fost si cat de multe produse au fost inventate de el. Nu sunt asa sigur pentru ca am suficienta experienta organizationala cat sa stiu ca in general angajatii vin cu ideile iar seful si le asuma ca fiind ale lui. Da, seful poate avea meritul de a fi ales corect atunci cand a luat decizia de a investi intr-o idee si nu in alta … insa intre asta si inventie e cale lunga. E ca si cum as spune ca nu Tesla a inventat curentul alternativ ci primarul care a folosit prima oara astfel de curent pt orasul X.

    De asta nu l-as jeli ca si cum mi-ar fi vreo ruda si nu l-as urca pe soclu altfel decat ca pe un ex inventator care insa s-a remarcat mai degraba ca antreprenor. Ce s-a inventat sub el … greu de spus ce era al lui si ce era inventat de vreun angajat.

  2. Su eu cred ca a fost hipertrofiat, sau altfel spus prea multe merite atribuite lui Steve Jobs, cand stim de fapt ca in spatele lui este munca unei echipe, care asta ar putea fi extraordinara. Oricum, omenirea a supravietuit dupa tragica disparitie a lui S J, dar care disparitie nu este tragica?

  3. Eu il vad pe Steve Jobs ca un vizionar ,ca un profesionist si ca un manager foarte bun.Echipa o face tot managerul!Ceea ce se si vede prin succesul produselor sale!