Prima Pagina aplicatii WhatsApp Messenger inca are probleme de securitate, mesajele text pot fi interceptate...

WhatsApp Messenger inca are probleme de securitate, mesajele text pot fi interceptate de catre hackeri

  Desi este una dintre cele mai populare aplicatii de mesagerie text din lume, aplicatia WhatsApp Messenger are mari probleme de securitate, cel putin asta afirma un grup de hackeri care au testat aplicatia. Ei au reusit sa faca un reverse engineering aplicatiei si au descoperit ca ea inca trimite mesajele utilizatorilor in format clar, traficul nefiind facut prin intermediul unui protocol securizat HTTPS, asa ca oricine poate intercepta mesajele trimise de catre utilizatori daca monitorizeaza traficul facut printr-o retea WiFi publica, de exemplu.

  Desi dezvoltatorii au incercat sa implementeze un sistem de criptare a datelor, hackerii au reusit sa il inlature rapid si au obtinut acces la datele transmise de catre utilizatori prin intermediul aplicatiei, problema fiind extrem de mare. Avand o baza de peste 200 de milioane de utilizatori, aplicatia WhatsApp Messenger pune mesajele extrem de multor persoane la dispozitia oricui este interesat sa ofere un WiFi gratuit si sa monitorizeze traficul. Singura metoda de a preveni interceptarea traficului este utilizarea unor conexiuni VPN securizate sau utilizarea doar a conexiunilor mobile de date, acestea fiind greu de monitorizat.

 • Update

  Sa vina updateu la io7 odata

 • marian nita

  personal doar asa am foosit ziua pe internetul celor de la operatorul de telefonie mobile prin 3G iar seara am acasa Wifi parolat

 • ovi06

  Personal nu trimit conturi/coduri bancare prin intermediul applicatiilor de gen doar mesaje prietenilor(conversatii normle).Asa ca din partea mea le pot citii pe toate..pacat ca totusi nu exista o app destul de sucurizata pt a trimite si date importante prin intermediul lor.

 • alex

  @zaone: spune-mi si mie te rog daca ai avut probleme legate de standby-ul noului tau iphone 5s..pe gsm arena spune ca l-au lasat noaptea cu bateria plina iar dimineata era descarcat complet. ai avut astfel de probleme? mersi frumos