Prima Pagina Apple Internetul mobil este mai ieftin decat internetul fix, 40% din populatia globului...

Internetul mobil este mai ieftin decat internetul fix, 40% din populatia globului este online, aproape intreaga planeta este acoperita de retelele de telefonie mobila

  ITU, sau International Telecommunications Unit, a publicat in cursul zilei de ieri un raport interesant in legatura starea globala a tehnologiilor de telecomunicatii. Conform lor, pana la sfarsitul anului 40% din populatia globului va utiliza internetul, pretul conexiunilor mobile este mai mic decat cel al conexiunilor fixe, aproape intreaga planeta este acoperita de retelele de telefonie mobila, vitezele internetului fix/mobil continua sa creasca si desigur ca veniturile operatorilor pe cap de client au scazut constant.

 • 250 million additional people came online in 2012
 • Republic of Korea tops ICT ranking for 3rd year in a row
 • By end 2013 40% of the world will be online – but 1.1 billion households – or 4.4 billion people – remain unconnected
 • Mobile broadband is now more affordable than fixed broadband
 • Almost the whole world is now within reach of mobile cellular service
 • 30% of the world’s young population are ‘digital natives’
 • Broadband is getting faster; 2Mbps now most popular basic package
 • Telco operator CAPEX peaked in 2008; despite economic upturn investment levels have not returned

  Practic intreaga lume se indreapta incet, dar sigur, spre digitalizare, iar acoprirea mai multor zone cu retelele de telefonie mobila nu inseamna altceva decat extinderea acoperirii de internet. Numarul de utilizatori ai retelelor mobile de date a crescut constant in ultimii ani, vitezele au crescut pe masura, iar lucrurile se vor imbunatati radical in urmatorii ani, companiile cautand sa atraga si mai multi clienti la preturi mici, concurenta fiind benefica pentru noi, utilizatorii finali.

  Mai multe detalii despre studiu gasiti aici.

 • amfetamin

  Pai cum vine asta? Ieri era un articol ca ce scump e 500 mb de net mobil,era in jur de 20$,si acuma e mai ieftin netul mobil decat cel fix? adica netul fix e mai mult decat 20$??? Eu la RDS in jur de 35 de lei pe luna netul,adica in jur de 10$,si nu am doar 500 mega inclusi pe luna.Pana la urma cum e ca nu mai inteleg nimic?

 • @amfetamin: Lumea nu inseamna amfetamin. Lumea e mare, vasta, are aproape 8 miliarde de oameni si sute de tari.

 • Barsan Ciprian-Florin

  Nu e niciunde mai ieftin internetul pe mobil decat fix-ul.

  Eu stau in Franta si pentru 20e pe luna, am 3gb de internet 4g, nelimitat mms, sms, apeluri in orice retea in Franta si America + Romania fix nelimitat.

  Asta e diferenta, ca in europa preturile abonamentelor, sau pachetele fara abonament sunt mult mai mici si ofera foarte multe.

  In Romania de 20e am un rahat. Trebuie sa platesc de 3 ori atat ca sa am asa ceva. In plus, inca se bat operatorii intre ei, ca minute in retea si in celelalte retele.

  Aici nu exista asa ceva, minute in retea. Nu este asa ceva. Sunt minute care se folosesc unde vrei in tara asta, nu numai intr-o anumita retea.

 • Amfetamin

  @zaone:zi-mi te rog câteva dintre acele sute de tari in care netul mobil e mai ieftin decât cel fix.