Apple beneficiaza intr-un mod neasteptat de pe urma vanzarilor nu chiar atat de grozave ale Samsung Galaxy S4

  Samsung a stabilit niste obiective interne privind vanzarile Samsung Galaxy S4, iar aceste obiective nu au fost atinse pana in momentul de fata de catre coreeni si nici nu par sa fie atinse vreodata. Stabilirea acestor obiective de vanzari avea la baza o strategie ampla a celor de la Samsung, coreenii urmand a creste preturile de productie pentru componentele comercializate catre compania Apple, insa incapacitatea de a vinde mai multe smartphone-uri Samsung Galaxy S4 le-a dat peste cap planurile.

Samsung is missing its internal sales targets for the Galaxy S4, says Jefferies analyst Peter Misek.  Misek says this is helping Apple because Samsung was going to raise foundry prices on Apple if sales of the S4 were stronger. The exact language from his report: “Galaxy S4 sales missed internal targets leading Samsung to not raise foundry prices for Apple like we expected.”

  Compania a luat decizia de a nu profita de faptul ca Apple este dependenta de ea pentru a putea produce indeajuns de multe iDevice-uri pentru a acoperi cererea de pe piata, insa probabil nu va dura mult pana cand va incepe sa isi impuna propriile conditii. Apple si Samsung se regasesc intr-un razboi deschis pe piata terminalelor mobile, iar Samsung a avut curajul chiar sa si copieze design-ul unor produse ale partenerului sau, deci in afara vanzarilor slabe ale smartphone-urilor sale, oare ce ar mai putea-o opri din a face orice doreste in relatia cu Apple?