Apple incearca sa angajeze ingineri ai Blackberry

  Blackberry este o companie care se apropie incet dar sigur de faliment si 40% din actuala sa forta de munca urmeaza sa fie demisa, iar Apple incearca sa angajeze o parte dintre cei care vor ramane fara job, sau vor ramane in cadrul companiei. Conform celor de la Financial Post, compania Apple a inceput deja sa contacteze angajati ai Blackberry pentru a le oferi un loc de munca. Apple a organizat un eveniment pentru a incerca sa ii convinga pe canadieni sa se mute in Cupertino pentru a lucra in campusul sau, oferindu-le asistenta pentru relocare si obtinerea documentelor de imigrare.

Just days after BlackBerry Ltd. revealed plans to lay off 40% of its global workforce amid disastrous financial results, representatives from smartphone rival Apple Inc. hosted a recruitment drive roughly 20 kilometres away from the embattled technology company’s Waterloo, Ont. home base. In the Cambridge Hotel and Conference Centre on Sept. 26, located in Cambridge, Ont. on the outskirts of the Kitchener-Waterloo region where BlackBerry was born, the iPhone maker invited local talent with the aim of luring them to their Silicon Valley operations.

  Avand in vedere ca in interiorul Blackberry se regasesc extrem de multi ingineri talentati, interesul celor de la Apple este perfect normal. Compania americana poate obtine extrem de multe beneficii de pe urma oamenilor care au dezvoltat terminale Blackberry si software-ul pentru ele, insa totul depinde de disponibilitatea cestora de a se muta in California pentru a lucra in cadrul celei mai populare companii de pe planeta.