Apple injumatateste productia zilnica de terminale iPhone 5C

  In ciuda numarului mare de terminale iPhone 5S si iPhone 5C vandute in weekend-ul lansarii, se pare ca dispozitivul cu carcasa din plastic nu inregistreaza vanzari chiar atat de grozave in lumea intreaga. Conform unui website care in trecut a oferit informatii valide despre produse Apple inca nelansate, compania ar fi redus comenzile zilnice de terminale iPhone 5C de la 300.000 de unitati la 150.000 de unitati. Fara a oferi vreo motivatie oficiala venita de la Apple, website-ul sugereaza faptul ca interesul scazut pentru terminal sta la baza acestei reduceri a comenzilor.

The official price of iPhone 5c in China is 4448 Yuan ($726). But there is a thriving grey market over there, with iPhones bought in the U.S, Europe and Hong-Kong, illegally smuggled into the country. With real people taking real risks with their real money, this market is very sensitive to the real demand for any gadget, and very quick to adjust prices accordingly. Care to guess the current price of unofficial iPhone 5c in China? 3000 to 3300 Yuan ($489-539), according to checks done multiple by local tech sites, and a quick review of offers on China’s main online marketplace – Taobao. That’s a drop of 30% below the official price. And, according to some sources, you can now sometimes find iPhone 5c as cheaply as 2600 Yuan.

  Preturile terminalelor pe piata neagra din China au scazut constant in ultima perioada, in ciuda faptului ca exista destule terminale in vanzare, iar aceasta este o dovada clara a faptului ca dispozitivul nu este dorit de catre utilizatori. Partea interesanta este ca preturile de pe piata gri sunt mai mici decat cele oficiale, iar pentru Apple acest zvon nu este absolut deloc bun, deoarece bursa va fi cu siguranta afectata de el, pretul actiunilor Apple urmand a scadea corespunzator.

  Daca aveti curiozitatea de a va uita prin stocurile magazinelor online din Romania, veti afla ca si in cazul lor vorbim despre interes scazut pentru iPhone 5C-ul companiei Apple, acesta parand a fi “oaia neagra” din oferta companiei americane.

7 COMENTARII

  1. Când ceri pe un telefon cu aspect de jucărie de plajă prețul unui laptop de vârf, cam la ce te poți aștepta?
    Poate dacă-l lansau la începutul verii și-l vindeau la pachet cu un sejur la Ibiza aveau mai mult succes.
    Până și fiică-mea de 12 ani, mândră posesoare a unui iPhone 4, mi-a spus ca la ei în clasă râd toți copiii de telefonul cu aspect de acadea.

  2. Astia de la Apple cred ca pot vinde orice r***t daca scrie apple pe el. Ma bucur sa vad ca in cazul 5c nu se intampla acest lucru.. Sa dai 700euro pe plasticaraia asta mi se pare de-a dreptul penibil. Nu sunt fan android dar vreau sa spun ca de exemplu HTC one mini e peste 5c in toate privintele(hardware,software,calitate ecran,camera si mai ales DESIGN) si surpriza: costa doar 2000 lei(iar in 1-2 luni va scadea la pretul de 1600 lei,pret recomandat de producator).

  3. Iphone 5C s-a vrut a fi un telefon ieftin,dar nu stiu cum cei de la Apple l-au scos tot scump ! Dupa mine,mai repede cumpar ip5 decat uratenia asta de 5C .Cred ca cei din Cupertino or sa aibe mari surprize cu modelul asta! Si nu placute

  4. multa lume nu vede dar acest fail al iPhone 5C este un boost pentru 5S. Apple stia ca are 2 optiuni cu 5C – fie se va vinde bine si va obtine profit frumos din el (cost de productie mic) fie va fi aspru criticat si astfel lumea orientandu-se spre 5S – din care iar scot un profit frumos. Apple nu pierde mai niciodata

  5. stiam ca asa o sa se intample….trebua sa scoata doar 5s si atat …nici nu mam gandit vreo data sa dau atatia bani pe un plastic miam luat un 5s de 32 pentru ca nu aveu in stok de 16 dar asta e poate o sa am noroc la anu sa imi iau de 16

  6. Detin i5 aproape de cand a aparut, sunt foarte multumit de el, nu l-as schimba cu ala colorat pentru nimic, sincer cred ca l-au facut mai mult pentru copii, . . .

  7. Si ce mai faceati misto de mine cand am zis ca acesta este telefonul minune cu bumper incorporat, pe mine nu ma deranjeaza nici ca e din plastic nici ca are acelas hardware ca i5 dar ma deranjeaza ca acel plastic este iesit inafara ecranului si iti da senzatia de iphone 5 cu hardcase sau bumper……de exemplu la iphone 3g, 3gs acel plastic avea terminatia sub ecran si il facea mai complact….acesta e facut fara pic de gandire……cred ca au luat carcasele de protectie de la acei producatori care nu le-au vandut si le-au folosit ei ca si carcase principale……eu personal daca avea acel spate neiesit afara il incercam daca ajungea la un pret mai bun dar asa nu il iau nici cu 1000 ron darasi cu 3000……