Prima Pagina Apple Apple concepe un sertar SIM magnetic pentru viitoarele iDevice-uri

Apple concepe un sertar SIM magnetic pentru viitoarele iDevice-uri

  Nemultumita de modul in care functioneaza sertarele SIM actuale, compania Apple a brevetat un nou model de astfel de componenta pentru iDevice-urile sale. Compania spune ca sistemul actual de ejectare a cartelelor SIM este ineficient deoarece ocupa mult spatiu in dispozitive si contine o deschizatura pentru interactiune prin care pot intra particule de praf sau alt tip de mizerie, asa ca ea are nevoie de ceva mai bun. In aceasta idee a conceput un sertar SIM echipat cu o serie de magneti care are reduce spatiul ocupat in dispozitiv si ar permite o scoatere mult mai usoara.

  Practic Apple incearca sa schimbe din nou standardele in ceea ce priveste modalitatile de utilizare ale cartelelor SIM si asta dupa ce anul trecut a impus utilizarea Nano SIM-ului. Apple incearcas a reduca extrem de mult spatiul ocupat de aceste cartele in terminale, considerandu-le oricum inutile. Apple are cateva brevete de inventie pentru sisteme ce ar permite inlocuirea completa a cartelelor SIM, utilizatorii putandu-se conecta la operatori printr-un meniu al iOS-ului, insa deocamdata nu a reusit sa isi impuna tehnologia in fata operatorilor.

 • Cosmin

  Eliminarea sim-urilor n-ar fi rea. Ma gandesc doar ca astfel, doar modificand softul poti sa te conectezi la orice operator fara probleme. Nu ar mai exista practic bariera actuala pe care o au telefoanele in folosirea mai multor simuri.

 • andrew_92@ymail.com

  si daca nu ai jailbreak cum modifici softul?

 • TheDog

  dar oare magnetii aia nu belesc simul? semnalul nu are de suferit?

 • anonimous

  @andrew, sincer, cum sa ai nevoie de jailbreak, daca apple doreste asta. Se intra in settings, si alegi operatorul pe care il doresti. Si de aici mii de optiuni, pot sa iti dea un fel de pin, il introduci, si te conecteaza la retea, fie abonament, fie cartela. Esti in afara, iei o cartela, ii bagi codul si gata, esti conectat la reteaua lor.

 • nagy77

  “Apple are cateva brevete de inventie” haha , asa ceva gandeam de mic, cum mutam postu la radio putem sa-l facem si la un telefon schimband operatorul, exact printr-un cod puk.

  PS: pacat ca n-au aparut radiourile cu cartela prin 1950, sigur aveam telefoane fara cartela din 1994, tot de unde radio este vorba in cazul multor technologii din secolul XXI