Prima Pagina iPad Tableta iPad a “omorat” PC-ul

Tableta iPad a “omorat” PC-ul

  La nu foarte mult timp dupa lansarea tabletei iPad au inceput sa apara primele zvonuri care anuntau “moartea” PC-urilor si desi atunci nimeni nu le credea, ele se dovedesc a fi adevarate. In doar doi ani de zile, tableta iPad a reusit sa transforme cresterea pozitiva a vanzarilor de PC-uri in cenusa, iar graficul de mai sus demonstreaza acest lucru. Practiv vorbim despre o scadere semnificativa a vanzarilor de PC-uri in ultimul an si jumatate, in ultimele trimestre fiscale acestea scazand, in medie, cu 10% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

  Windows 8, saturatia pietelor, starea economiei globale si tableta iPad sunt aduse in discutie de catre cei care vorbesc despre scaderile in ceea ce priveste vanzarile de PC-uri si cifrele sunt ingrijoratoare pentru multi. Este adevarat ca in ultimul an majoritatea utilizatorilor au inceput sa se orienteze spre tablete care sunt mult mai usor de utilizat si mult mai ieftine, in anumite cazuri, iar viitorul nu se anunta a fi chiar atat de grozav pentru producatorii de PC-uri.

 • Cristi

  Lipseste un grafic si inainte de lansarea iPad. Eu cred ca deja era pe un trend mare de scadere dinainte de lansarea iPad.

 • Cosmin

  Am prieteni care de cand si-au luat tableta au zis ca nu mai folosesc calculatorul si cu saptamanile.

 • xpender

  Eu mai folosesc PC-ul de acasa strict pt office si un soft care inca nu e portat pe iOS. In rest traiasca iPad-ul!! 🙂

 • Sherman

  La fel si eu! Eu chiar astept o tableta Apple cu mac os pe ea. nu stiu daca se va intampla recent, dar nu se stie.

 • adrian

  La fel…

 • Blondu

  Eu deschid desktopul extrem de rar de cand am ipad-ul, a stat si cateva luni fara sa-l deshid, intre timp se si stricase culmea, il deschid doar pentru torente si viteza de download…

 • RaduD

  Mobilitatea, rapiditatea cu care se deschide/inchide, calitatea ireprosabila a imaginii sunt cateva argumente de necontestat ale Ipad-ului.
  La birou insa, PC-urile fie ele laptop sau desktop, au unele avantaje (viteza, lucrul in retea, gestionarea datelor, etc.).

 • firekeeper

  Ia sa vad eu cum instalati voi console de servere sau alte kkturi de astea pe jegurile de ipad-uri? Ia lucrati voi Office la greu pe ipad – sucks sa fiti voi sanatosi pana o muri pc-ul…

 • illumin

  Sunt lucruri diferite… nu poti compara pc-u cu tableta… tableta e buna pentru ca e portabila mai portabila decat un laptop dar daca vrei sa te joci pc-u e mult peste acelasi lucru si la filme sau lucru …Acuma normal ca se vand mai multe tablete pentu ca se pot strica si mai repede de exemplu daca le scapi… iei alta dar la pc nu se intampla asta apoi majoritatea oamenilor au pc-uri tablete nu are toata lumea… apoi cat de des schimbi pc-u ? la pc de obicei doar ii faci upgrade nu il schimbi cu totul

 • Florin

  iPad-ul si majoritatea tabletelor sunt device-uri de CONSUM.
  Ceea ce inseamna ca PC-ul (desktop, notebook etc.) nu va muri din moment ce e principala unealta de PRODUCTIE.
  Faptul ca au scazut vanzarile odata cu aparitia tabletelor, nu inseamna ca este un trend ce va ucide PC-ul.Probabil va oscila catre un 70%Consum-30%Productie.

 • Dany

  Bv Florin de acord cu tine , cum sa moara pc niciodata … Poate doar atunci cind o tableta va face ce face Pc.. Ce sa faci cu tableta deocamdata….

 • Nick

  Eu cred ca totusi depinde de ceea ce faci cu un device. O tableta este in general pentru lucruri simple, spre exemplu eu folosesc bob-cad cam si autocad pentru mine personal niciodata o table nu va putea inlocui un PC, un program de gestiune spre exemplu, undeva pe retea trebuie sa fie un server care sa centralizeze datele colectate probabil de pe tabletele conectate la retea si care folosesc acea baza de date. Cred ca studiul a fost facut cumva pe genunchi pe la terase unde este firesc faptul ca o tableta este mult mai fiabila insa greul si lucrurile complexe tot PC-ul il face.