Apple reduce comenzile de terminale iPhone 5C, creste comenzile de terminale iPhone 5S

  Acum mai bine de o saptamana de zile au aparut primele informatii care indicau faptul ca Apple ar fi redus comenzile de terminale iPhone 5C la Foxconn. Aceste informatii sunt confirmate astazi de catre publicatia americana Wall Street Journal, ea afirmand ca atat Foxconn, cat si Pegatron au primit de la Apple ordine de a reduce numarul de terminale iPhone 5C produse zilnic in Q4 2014. Desi nu se specifica exact motivatia din spatele acestei decizii, se speculeaza ca iPhone 5C ar inregistra o cerere scazuta, iar in lantul de distributie al Apple ar exista un surplus de unitati.

 Apple has notified its two assemblers for the low-cost iPhone 5C that it is reducing orders of the smartphone for the fourth quarter, people familiar with the situation said, raising concerns about weaker-than-expected demand and its pricing strategy for the device.  Apple told its Taiwanese assemblers Pegatron and Hon Hai that shipments of the iPhone 5C in the fourth quarter would be cut, the people said. Pegatron, which analysts say assembles two thirds of the iPhone 5Cs, was told orders would be cut by less than 20%, said a person familiar with the matter. Hon Hai, which assembles the remaining low-cost iPhones, was told orders would be cut by a third, said two people familiar with the matter.

  Pegatron produce doua treimi din terminalele iPhone 5C vandute de catre Apple si a primit ordin pentru a reduce cu pana la 20% productia zilnica, in timp ce Foxconn a primit ordin de a reduce cu pana la 50% productia zilnica de terminale. Separat, un producator de componente pentru terminale este fortat sa reduca cu pana la 50% productia zilnica, deci Apple isi regandeste strategia cu privire la acest terminal, el nefiind chiar atat de popular precum sperau cei din Cupertino.

  In contradictie cu aceste ordine date de catre Apple, Foxconn a primit ordin pentru a creste productia de terminale iPhone 5S, acest dispozitiv fiind extrem de popular. Avand in vedere ca pe data de 25 octombrie urmeaza sa aiba loc o lansare in cateva zeci de tari de pe glob, interesul celor de la Apple pentru acoperirea cererii este foarte mare, insa e putin probabil sa aiba destule unitati in stoc. In concluzie, iPhone 5S are parte de vanzari foarte bune si iPhone 5C nu este chiar atat de popular, insa multi se asteptau la acest lucru.

9 COMENTARII

  1. Iphone 5C are un pret mare tinand cont ca este un Iphone5 camuflat. Sunt produse pe piata mult mai bune la preturi mai mici.
    Eu consider ca Apple deja a pierdut meciul inovatiei cu Samsung iar acest lucru va fi mai vizibil in anii urmatori.
    Eu am un Iphone4 dar sincer nu cred ca urmatorul telefon va fi un Iphone… dar cu siguranta va fi Samsung sau HTC ori Nexus.

  2. Apple nu a pierdut nimic, avea deja materialele in productie, doar au dezvoltat o carcasa de plastic. Testeaza piata pentru produsele mai “ieftine”. Teoretic 5C este cel mai ieftin de produs idevice nou lansat de ei. Din fericire stacheta trebuie sa stea sus, toata lumea se asteapta si isi doreste ceva de top de la Apple, restul poate sa isi cumpere Androizmene carpite, la reducere.
    Samsung a pierit, inca de pe vremea sgs3-ului, nexus si htc mai sunt pe baricade in momentul actual. In urmatorii 1-2 ani androizii vor iesi la andropauza daca nu scot o platforma pe 64bit functionala. Toti dev-ii sunt deja pe 64 de biti si se bucura de beneficiile lui (inca in faza incipienta dar la fel de usor de realizat) si androidul tot mai are restante pe 32 bit, vine foarte rapid vremea schimbarii iar aplicatiile pe 32 bit or sa fie din ce in ce mai putine. Concluzie: Ne vom lua “androide” sa spargem nuci cu ele si nu oricum da cu toate cele 2-4 procesoare ale lor – Ideie de reclama : Noul Samsung Quad2Nuci – face nucile muci (R) sa nu va prind ca furati, androidul este pasibil.

  3. Da , interesante opinii.
    O fi el cel mai ieftin idevice facut de Apple însă prețul este piperat tare.
    Totul a fost o păcăleală încă de la început: peste tot ți se spalau creierii ca Apple va scoate in sfârșit un telefon ieftin, accesibil maselor largi.
    Stupoare , cand a apărut 5C pe piața prețul a fost groaznic de ridicat fata de valoarea reala a maselor.
    Concluzia : oamenii au realizat rapid ca plasticaraia 5C nu merita banii.

  4. @cineva – Cine a zis ca o sa fie ieftin ? Ziaristii ? Apple nu a zis si nu o sa zica niciodata asa ceva.
    Concluzia: Oamenii au realizat multe de-a lungul timpului, d’asta in ciuda aparentelor 5c se vinde mai bine decat SGS4