Apple reduce comenzile de terminale iPhone 5C, creste comenzile de terminale iPhone 5S

9

  Acum mai bine de o saptamana de zile au aparut primele informatii care indicau faptul ca Apple ar fi redus comenzile de terminale iPhone 5C la Foxconn. Aceste informatii sunt confirmate astazi de catre publicatia americana Wall Street Journal, ea afirmand ca atat Foxconn, cat si Pegatron au primit de la Apple ordine de a reduce numarul de terminale iPhone 5C produse zilnic in Q4 2014. Desi nu se specifica exact motivatia din spatele acestei decizii, se speculeaza ca iPhone 5C ar inregistra o cerere scazuta, iar in lantul de distributie al Apple ar exista un surplus de unitati.

 Apple has notified its two assemblers for the low-cost iPhone 5C that it is reducing orders of the smartphone for the fourth quarter, people familiar with the situation said, raising concerns about weaker-than-expected demand and its pricing strategy for the device.  Apple told its Taiwanese assemblers Pegatron and Hon Hai that shipments of the iPhone 5C in the fourth quarter would be cut, the people said. Pegatron, which analysts say assembles two thirds of the iPhone 5Cs, was told orders would be cut by less than 20%, said a person familiar with the matter. Hon Hai, which assembles the remaining low-cost iPhones, was told orders would be cut by a third, said two people familiar with the matter.

  Pegatron produce doua treimi din terminalele iPhone 5C vandute de catre Apple si a primit ordin pentru a reduce cu pana la 20% productia zilnica, in timp ce Foxconn a primit ordin de a reduce cu pana la 50% productia zilnica de terminale. Separat, un producator de componente pentru terminale este fortat sa reduca cu pana la 50% productia zilnica, deci Apple isi regandeste strategia cu privire la acest terminal, el nefiind chiar atat de popular precum sperau cei din Cupertino.

  In contradictie cu aceste ordine date de catre Apple, Foxconn a primit ordin pentru a creste productia de terminale iPhone 5S, acest dispozitiv fiind extrem de popular. Avand in vedere ca pe data de 25 octombrie urmeaza sa aiba loc o lansare in cateva zeci de tari de pe glob, interesul celor de la Apple pentru acoperirea cererii este foarte mare, insa e putin probabil sa aiba destule unitati in stoc. In concluzie, iPhone 5S are parte de vanzari foarte bune si iPhone 5C nu este chiar atat de popular, insa multi se asteptau la acest lucru.