Prima Pagina Apple CFO-ul Orange Franta sustine ca iPhone 5C inregistreaza vanzari slabe din cauza...

CFO-ul Orange Franta sustine ca iPhone 5C inregistreaza vanzari slabe din cauza pretului mare

  Ieri cei de la WSJ au publicat un articol in care evidentiau faptul ca Apple a redus comenzile pentru terminale iPhone 5C si a crescut comenzile pentru terminale iPhone 5S, schimbarea avand drept motiv faptul ca primul terminal ar inregistra vanzari sub asteptari. Intre timp publicatia a schimbat putin tonul povestii, punand accent pe faptul ca lansarea iPhone 5C face parte dintr-o strategie a companiei Apple de a deveni mai “atractiva” pentru clienti prin lansarea unui iPhone ieftin.

Gervais Pellissier, chief financial officer of French telecom company Orange SA ORA.FR +2.65% , said the 5C isn’t selling as well as expected because it is too expensive, and the older iPhone 4S remains an attractive, cheaper option. Mr. Pellissier said the 5C is selling “much less” than the more expensive 5S model. Likewise, employees at several Best Buy Co. BBY +2.41% stores across the eastern U.S. reported ample supplies of the 5C, but much thinner stockpiles of the 5S. An employee at one location estimated the 5S had outsold its cheaper sibling three-to-one.

  In contradictie cu tonul articolului, cei de la WSJ il citeaza pe Gervais Pellissier, CFO-ul Orange Franta, care sustine ca iPhone 5C nu are vanzari foarte mari din cauza faptului ca este prea scump, iPhone 4S fiind mai atractiv pentru utilizatori. Acelasi lucru este confirmat si de angajati ai Best Buy SUA, unii afirmand chiar ca iPhone 5S se vinde de pana la 3 ori mai bine decat iPhone 5C, cel din urma terminal fiind disponibil in cantitati suficiente, in timp ce primul este greu de gasit.

  Practic un membru al diviziei franceze a France Telecom sustine ca iPhone 5C inregistreaza vanzari slabe intr-o tara foarte importanta pentru Apple, iar de a aici putem trage concluzia ca acelasi lucru se intampla peste tot in lume.

 • Marius

  2700 ron un telefon de plastic si sa il numesti Telefonul eftin de la apple 🙂

 • mariusmuntean

  nu se vinde nu numai din cauza pretului mare. Este un IPhopne 5 cu carcasa de plastic. Majoritatea care nu au bani de 5S ar prefera sa cumpere un iphone 5, care slava domnului, inca se mai gasesc sigilate pe piata, sau aproape nou decat sa dea banii pe acelasi telefon din plastic.

 • MrUnivers

  De ce nu scade pretul la iphone5??

 • Pingback: Apple creste preturile iPhone 5S si iPhone 5C in Franta | iDevice.ro()

 • cineva

  pai sigur ca voi cumpăra un iphone 5sigilat de pe piața decât să cumpar o plasticarie scumoa.Se zvonea peste tot ca Apple va scoate un iphone ieftin accesibil ot toate masele…apoi m-am trezit cu o plasticaraie mai scumpa decât un iphone 5.
  Nicicand Apple nu mi-a lasat un gust mai amar decat acum, mi-am pus toate speranțele in acest iphone ieftin dar groaznic de scump in același timp.
  E normal ca plasticul asta oribil de telefon sa nu se vândă si 5s sa se vândă ca painea calda…
  Iphone 4s nu se mai caută, e greu ca un bolovan , pe când un iphone 5 este o bijuterie ușoară și simpatica.
  Urat marketing a avut Apple cu acest iphone “ieftin”.La fel precum Apple maps …

 • RDU

  Vai, am tinut azi in mana un 5C. E o senzatie de petarda, pe bune. Nu justifica pretul nici pe departe. De aia 5-ul e mai scump.