Romania ar avea 500.000 de terminale iPhone active

  Desi nu exista publice statistici oficiale in legatura cu numarul de terminale iPhone care sunt active in Romania, o companie romaneasca sustine ca 500.000 de terminale acceseaza luna Facebook. Conform lor, Apple are 4.3% din piata de smartphone-uri din Romania, comercializand anual 50.000 de iPhone-uri pe canale oficiale, ele valorand aproximativ 20 de milioane de euro. Aceste 500.000 de terminale genereaza 20% de traficul de internet mobil din tara noastra, iar cifrele sunt destul de interesante.

În prezent sunt mai mult de 500.000 de români care accesează Facebook folosind unul din modelele de iPhone, cel mai popular fiind iPhone 4. Apple are o cotă de 4,3% din piaţa locală de smart­phone-uri din punctul de vedere al smartphone-urilor vândute. Având însă în vedere preţul mediu mult mai ridicat decât cel al altor smartphone-uri de pe piaţă, din punct de vedere valoric iPhone-urile au 12% din piaţa locală a smart­phone-urilor. Luând în calcul cele două informaţii, se poate estima că Apple vinde în Ro­mânia prin canalele oficiale – pentru care există date măsurate de companii de analiză – circa 50.000 de iPhone-uri, în valoare de peste 20 de milioane de euro.

  Informatiile se bazeaza pe datele analizate de catre companiile care vand publicitate pentru website-urile din tara noastra si ele relava faptul ca iPhone 4 este cel mai popular model al iPhone, fiind si cel mai ieftin comercializat pe piata. Avand in vedere ca vorbim despre date neoficiale, ele trebuie privite destul de detasat, cifra parandu-mi-se destul de mare, chiar daca in ultimii ani numarul de iDevice-uri active in Romania a crescut constant.

În prezent sunt mai mult de 500.000 de români care accesează Facebook folosind unul din modelele de iPhone, cel mai popular fiind iPhone 4.

  Partea interesanta este ca nu se releva cifre de activitate pentru tabletele iPad, acest produs al celor de la Apple devenind din ce in ce mai popular in ultima vreme, avand vanzari destul de bune in tara naostra. Daca privim numarul de iDevice-uri active in tara, privim si cifrele de vanzari, iar apoi ne raportam la alte tari din zona, ne putem face o idee in legatura cu interesul celor de la Apple pentru a deschide un magazin in tara noastra, acesta fiind mic, extrem de mic.