Prima Pagina Apple Iata cat de sigure sunt datele inregistrate de catre iCloud din iDevice/Mac-urile...

Iata cat de sigure sunt datele inregistrate de catre iCloud din iDevice/Mac-urile noastre

  Dupa cum probabil stiti deja, sistemul iCloud este capabil sa preia tot felul de date din iDevice/Mac-urile noastre si de a le stoca in serverele companiei Apple. Daca va intrebati cat de sigur este acest transfer de date si cat de sigure sunt datele in serverele Apple, ei bine compania americana ne spune daca transferul de date se face in mod criptat sau nu si daca datele sunt salvate cu vreun fel de criptare. Pentru inceput aflam ca toate datele preluate din produsele noastre sunt transmise in mod criptat catre serverele Apple folosind conexiuni securizate, insa nu toate cele care ajung acolo eu parte de acelasi “tratament”.

  Puteti observa din poza ca: intrarile din calendar, contactele, bookmark/reminder-urile, pozele, documentele, backup-urile, informatiile despre find my iPhone/friends si iCloud Keychain au parte de criptare dupa salvarea lor in server. iCloud Keychain este singurul sistem criptat la 256 biti AES, restul datelor avand o protectie ceva mai slaba, doar 128 biti AES. In cazul informatiilor privind Mail and Notes nu se foloseste criptare in serverul Apple, iar pentru Back to My Mac, iTunes in the Cloud sau a sesiunilor iCloud.com nu se salveaza nimic in serverele Apple.

  Acestea fiind spuse, acum stiti cat de sigure sunt datele voastre.

 • Cosmin

  You make it sound like a bad thing !

 • Ce anume?

 • ehehei

  Pot sa foloseasca ei si mama criptarilor pe 1024 de biti cand NSA are dreptul prin lege sa le ceara parti din chei, chestie care face decriptarea o joaca.

  Si partea cea mai faina e ca nu au cum sa recunoasca daca NSA are acces la cheile lor de criptare pentru ca s-ar putea sa-i acuze de tradare (chestie care inca se mai pedepseste cu moartea) – vezi ce s-a intamplat cu Marissa Mayer CEO Yahoo.
  Pare o gluma, dar din pacate nu e. America a mai trecut printr-o faza asemanatoare prin anii ’50 cand daca senatorului McCarthy nu ii placea de mutra ta, aveai toate sansele sa ajung in death row…