MacBook Pro Retina Display 2013 13 si 15 inch au probleme cu tastatura, trackpad-ul si instalarea Windows 8 prin Boot Camp

  Mai multe modele ale MacBook Pro Retina Display 2013 au fost lansate saptamana trecuta de catre compania Apple, iar pe forumurile sale de discutii deja exista multi utilizatori care se plang din cauza problemelor lor. Intr-un thread cu sute de raspunsuri vedem ca atat modelele de 13 inch, cat si cele de 15 inch au probleme cu tastatura si trackhpad-ul, acestea blocandu-se in mod aleator, singura rezolvare fiind resetarea Mac-ului. Nimeni nu stie daca problemele sunt de natura software sau hardware, Apple nu a comentat in vreun fel existenta lor, insa probabil va lansa rapid un update pentru a le rezolva.

  Separat de aceste probleme, unii posesori de Mac-uri noi afirma ca nu pot instala Windows 8 sau Windows 8.1 prin intermediul Boot Camp, diverse erori aparand in timpul procesului de instalare. Pentru aceste probleme pare sa existe o singura rezolvare pe care o gasiti aici, utilizatorii intampinand dificutati atat in cazul utilizarii unor stick-uri USB cu Windows, cat si in timpul utilizarii unor DVD-uri citite folosind SuperDrive-uri. Exact precum in cazul problemei de mai sus, si aceasta afecteaza posesorii ambelor versiuni ale noilor Mac-uri.

  Apple poate lansa update-uri pentru a rezolva ambele probleme, ramane de vazut cand o va face.

14 COMENTARII

  1. Daca nu pot instala windows e chiar nasol, sper sa rezolve apple cat mai repede problema asta :). Oricum m-au amuzat cei de la cosmote cu Mac-urile uriase pe care le aveau cu windows 7 pe ele, chiar le-am facut poza. S-ar parea ca unii sunt dispusibsa dea multi bani pe Mac, dupa care sa cumpere si licenta de windows si office

  2. Da, consider ca este jenant sa lansezi cu asa tam-tam 2 produse altfel superbe fara un beta-testing serios..
    Off-topic:
    @zaone: scuze de off, (nu stiu unde sa raportez pb cu aplicatia). De la un timp am o problema curioasa cu senzitivitatea in aplicatia idevice.ro… Nu stiu daca s-a mai raportat sau daca ai cunostinta de ea.. Initial am crezut ca este o pb cu i5-ul meu cel nou, dar patesc asta si pe mai vechiul 4s altfel impecabil. Pe scurt, cand scroll-ez in stiri, de foarte multe ori imi intra aleator intr-o stire si/sau poza din stire.. Destul de suparator.. Ai idee ce se intampla?
    Multumesc

  3. Sau poti folosi Codeweavers Crossover si sa rulezi software windows pe Mac in emulare. Merge destul de bine si nu iti trebuie nici licenta de Windows.

  4. @Gysel. Multumesc, deci nu sunt singurul 🙂
    @Nelu. Pt jocuri de pilda… Sau Acad.. Sau orice necesita putere de calcul maxima..
    Parallels 9 e superb, (il am instalat pe 7 iMac-uri late 2009 pe care le administrez la birou) + win 8 licentiat, deoarece folosim suita softeh ce nu functioneaza decat pe win, dar pt lucruri serioase pe win recomand bootcamp

  5. Daca sunt probleme de windows sau orice altceva atunci sunt probleme software care se fixeaza relativ rapid.
    Daca sunt probleme cu tastele sau touchpad-ul si provin de natura hardware atunci este nasol. 🙂

  6. @cosmin.Patesc si eu la fel si este foarte enervant.In plus as dori daca este posibil sa puna Zaone un semn (o steluta sau punct la inceputul articolului)cind este vorba de un tweak sau Cidia deoarece sint sigur ca sint destul de multe persoane care si-ar dori acest lucru .Multumesc!

  7. @Geza – sunt de acord. Nu am JB, asa ca nu ma intereseaza articolele despre ceea ce poti sa faci in Cydia.

    Zaone, din punctul meu de vedere, ai 3 lucruri de corectat (unele mai simple, altele mai complicate):
    – update la aplicatie a.i. sa nu mai considere orice atingere drept “click”;
    – update la aplicatie a.i. atunci cand selectez o notificare, aplicatia sa imi deschida exact acel articol; si
    – atunci cand mai scrii articole despre aplicatii sau teak-uri in Cydia, sa pui in paranteza “JB” sau “Cydia”, a.i. cei pe care nu-i intereseaza articolul, sa nu-l mai deschida de pe telefon.

    Multumesc anticipat ca tii cont de opiniile noastre!

    PS: Asteptam si un feedback de la tine, referitor la solicitarile noastre. 🙂