Apple este o “forta a binelui” in lume

  Preluand compania Apple de la regretatul Steve Jobs, Tim Cook a avut ocazia de a o modela dupa bunul plac, iar in ultimii ani cei de la Apple au investit foarte multi bani in opere de caritate si nu doar atat. Zeci de milioane de dolari au fost donati catre fundatia RED si nu numai, Apple a fost implicata activ in cazurile sociale din China care priveau angajati ce erau tratati necorespunzator de catre angajatori, Apple a sustinut inclusiv respectarea drepturilor omului, toate acestea prin puterea sa enorma.

We’re also proud to be a force for good in the world beyond our products. Whether it’s improving working conditions or the environment, standing up for human rights, helping eliminate AIDS or reinventing education, Apple is making substantial contributions to society.

  Toate aceste lucruri l-au motivat pe Tim Cook sa sustina ca Apple este o “forta a binelui” in lume si intr-o anumita masura el are dreptate. Da, Apple castiga sume obscene de bani si are un profit extrem de mare, da ar putea dona mai mult, ar putea vinde mai ieftin, insa face tot ceea ce face cu un scop. Pe langa toate acestea este implicata activ si in alte domenii care privesc lumea inconjuratoare si macar aceste eforturi trebuie laudate, chiar daca si ele ar putea fi ceva mai intense si cu un impact mai mare.

6 COMENTARII

  1. Lol. Corect ar fi o “forta a marketingului”. Toata lumea stie ca Steve Jobs era declarat impotriva actelor de caritate si asa a construit si compania. Baga bani la ciorap. Nu spun ca e ceva rau in asta, dar sa vii cu o astfel de declaratie cand stii ca oameni precum Warren Buffet, Bill Gates sau companii precum Google doneaza miliarde si zeci de miliarde, mi se pare putin deplasat. In 2010 Gates a donat 10 miliarde pentru vaccinuri destinate copiilor din tarile sarace ca sa lupte impotriva bolilor demult eradicate in occident
    Stiu ca sunt cinic, dar Jobs s-a ingropat cu banii. Nu l-au ajutat cu nimic la boala pe care a avut-o. Putea macar sa ii ajute pe altii in timpul vietii

    “Forta a binelui”, auzi.

  2. @sori : :)) a fost buna asta, pe de alta parte eu le-as da si nr. firelor de par din cap si cu ce mananc seara …. ma doare in cot!

  3. Acum ca au inceput sa faca ceva se si bat cu pumnul in piept , ca fariseul !
    Mai Ionica cum tu esti f ” important” normal ca te doare , dar cand datele tale vor anunge nu stiu pe unde si in ce scopuri sau drepture tale vor fi incalcate atunci sa te vad unde te mai doare !!:))

  4. Cate comentarii de prisos…Inca de la aparitia Apple (1976), produsele lor au influentat pozitiv piata (aducand calculatoarele personale si concurenta IBM-urilor disponibile doar pentru companii). Fara ei acum, probabil inca urmareati telenovele ca Suleyman si visati la ceasuri cu calculatoare de mana. Inovatii care au schimbat cursul lumii, introduse de-a lungul timpului: personal computer, mouse, interfata grafica pentru pc, fonturi, programe editare pc (programe de editat text si design grafic pe vremea cand Bill Gates lucra pentru Apple), network pentru pc, webkit-uri, ipod-uri, telefoane “destepte”, tablete…. lista se poate continua mult si la nesfarsit, inovatii care au schimbat cursul dezvoltarii societatii noastre si au deschis ochii altor producatori. Sa nu uitam un lucru, Microsoft abia se infintase pe vremea cand Apple vindea calculatoare cu interfata grafica si programe de lucru. In 2007 la aparitia Iphone-ului, Samsung se razboia cu Nokia la capitolul telefoane cu slide (symbianul era cel mai avansat), Ipod-uri ? Sony vindea walkman si diskman (aveam si eu). Inainte de Itunes, cumparai de la Amazon cd-uri cu muzica/filme. Apple aduce un pachet complet, inovatii, bunul gust, simplitudinea produsului si poate cel mai important, un gram de arta si design in viata noastra (de aproape 40 de ani).