Casa in care a fost fondata compania Apple va deveni o locatie istorica protejata

  V-am spus acum cateva saptamani de zile ca o comisie a orasului Los Altos a pornit o investigatie pentru a vedea daca poate include in lista locatiilor istorice si casa in care a crescut Steve Jobs si a fost fondata compania Apple. Ei bine intre timp comisia a ajuns la o decizie finala si aceasta casa va fi intr-adevar protejata prin lege ca fiind o locatie istorica. Includerea casei in lista de locatii istorice implica probleme pentru proprietarii care nu vor putea face vreo modificare cladirii fara a cere acordul autoritatilor, insa adresa sa va deveni publica, asa ca oricine o poate vizita.

The humble home where Silicon Valley tech titan Steve Jobs built some of his first computers and co-founded Apple was added to a list of historic Los Altos properties Monday night. The Los Altos Historical Commission voted unanimously to designate the home at 2066 Crist Drive a “historic resource” due to its association with Jobs, as well as to place it on the city’s historic resources inventory. The vote is the culmination of a two-year effort by the commission to preserve the one-story, ranch-style home as it stands. Chairman Frank Bishop praised the work of his colleagues and city staff, which included extensive research and a property evaluation.

  Patricia Jobs, sora regretatului CEO Apple, este proprietara casei din Los Altos si desigur ca poate ataca decizia comisiei locale, insa probabil nu o va face. Casa a fost vizitata de extrem de multe persoane de-a lungul anilor tocmai in baza insemnatatii pe care o poarta, iar de indata ce va fi listata ca o atractie turistica, va avea probabil parte de si mai multe vizite, chiar daca ele se vor rezuma doar la vizualizarea exteriorului. In aceasta casa Steve Jobs si Steve Wozniak au fondat Apple si impreuna cu doar cativa prieteni au construit primele calculatoare Apple, asa ca importanta sa este incontestabila.