Prima Pagina Apple Apple a investit 4.5 miliarde de dolari in cercetare si dezvoltare anul...

Apple a investit 4.5 miliarde de dolari in cercetare si dezvoltare anul acesta

  Multumita documentatiei publicate de catre Apple impreuna cu rezultatele financiare pentru Q3 2013 aflam ca, compania a cheltuit aproape 4.5 miliarde de dolari pentru cercetare si dezvoltare in cursul acestui an. Cifra este cu 32% mai mare fata de cea alocata anul trecut de catre Apple pentru acelasi lucru. Din 2011 si pana in prezent compania Apple si-a dublat sumele alocate pentru acest tip de investitii si vorbim despre o suma foarte mare pe care Apple in trecut nu si-o permitea si pe care multe alte companii nu si-o permit acum.

  Stim ca Apple are peste 1000 de ingineri care lucreaza la dezvoltarea viitoarelor chip-uri pentru iDevice-uri si cu siguranta exista alte mii care lucreaza la diverse proiecte in cadrul companiei americanie, iar banii acestia acolo se indreapta. Apple incearca in mod constant sa inoveze si pentru a face acest lucru are nevoie de investitii masive in cercetare si dezvoltare, iar in baza cifrelor prezentate pana acum putem deduce ca pana in 2015 Apple ar putea creste aceasta suma la 8.9 miliarde de dolari.

  • Aurelian

    Si cam ce a dezvoltat Apple de banii astia? Ca ei in mare parte asambleaza ceea ce altii dezvolta si produc.

  • Ionel CRACIUNEL

    Aurelian, a dezvoltata simplitate, ca vb lu` Sir ala simplitatea e complicata nene… si in cazul lor costa cateva miliarde pe an! Spre exemplu pana sa apara touch id-ul lor de rahat toti ne intrebam prin ce loc o sa ne plimbam degetul cand el de fapt trebuie doar pus si gata. Simplitatea vine si din nevoia Apple de a reusi in america unde populatia e retarda, daca faci un film cu tema istorica despre Richard al 3-lea idiotii nu cumpara bilete ca au impresia ca nu au vazut primele 2 parti.