In Q3 2013 Apple a generat mai mult profit decat Samsung, Nokia, LG si Motorola la un loc

  Desi Apple se plaseaza pe locul al doilea in topul producatorilor de smartphone-uri la nivel global, profitul operational al companiei este mult mai mare decat al principalilor sai competitori directi. Conform celor de la Associated Press, compania Apple a avut un profit operational de 10 miliarde de dolari, cu 900 de milioane de dolari mai mic decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Profitul operational reprezinta profitul net inainte ca taxele si alte cheltuieli sa fie scazute, iar el a fost comparat, prin imaginea de mai sus, ci cele ale principalilor competitori ai Apple.

  Dupa cum puteti vedea, Apple a generat mai mult profit operational decat Samsung, Nokia, LG si Motorola la un loc, Samsung si Nokia fiind singurele companii care au avut profit pozitiv. Samsung a inregistrat profit operational de 6.3 miliarde de dolari, Nokia de 118 milioane de dolari, LG de -75 milioane de dolari si Motorola de -192 milioane de dolari. Practic Apple a vandut de 6 ori mai putine smartphone-uri decat toti producatorii acestui tip de dispozitive(212 milioane de unitati fiind cifra totala), insa a generat mai multi bani decat toti.

  La baza succesului sau sta o marja foarte mare, cea mai mare din intreaga industrie, restul producatorilor avand aproape jumatate din ceea ce reuseste Apple sa obtina. Dupa cum puteti vedea in tabelul de mai sus, marja celor de la Apple a scazut destul de mult in ultimii ani, insa chiar si asa compania reuseste sa obtina profit sanatos, desi cheltuie mai multi bani.