Prima Pagina Apple OS X Mavericks genereaza probleme cu hard disk-urile externe Western Digital

OS X Mavericks genereaza probleme cu hard disk-urile externe Western Digital

  OS X Mavericks a fost lansat saptamana trecuta de catre compania Apple si se pare ca unele persoane au probleme mari in a utiliza hard disk-uri externe cu aceasta versiune a OS X. Un thread de discutii deschis pe forumul Apple are cateva zeci de raspunsuri in care diversi utilizatori se plang din cauza faptului ca HDD-uri Western Digital refuza sa mai functioneze corect sau nu mai afiseaza date dupa instalarea OS X Mavericks. Principala problema pare a fi compatibilitatea cu software-ul oferit de catre Western Digital pentru produse, insa totul are legatura cu Apple.

I’m affected too, but in a weird way. I have two WD 3TB external drives, and when I plug them in, it takes about 10 mintues for the files to show up, then another 30 mintues for the files to be readable. I can’t download anything to the disks, nor realistically work from the discs. I also can’t backup the discs, as I upgraded both of my MBP’s at the same time.

This is scary and unacceptable. This has occurred on my My Book Studio II 2 TB and my G-Tech Mini 750GB both connected via Firewire.

Both of them show with a “MyBook” and “EFI” partition AND are of course empty. And this seemed to happen when I connected them last night and they weren’t connected throughout the day.

  Singura rezolvare pare a consta in dezinstalarea software-ului Western Digital din OS X si utilizarea hard disk-ului fara niciun utilitar al producatorului, cel putin pana cand Apple si Western Digital vor reusi sa rezolve problema. Chiar daca nu vorbim despre un numar foarte mare de persoane afectate, daca utilizati un HDD WD cu Mac-ul vostru, aveti grija sa nu faceti inca update la OS X Mavericks.

 • radu

  auch am facht update dar nu am mai facut backup de atunci! 🙁

 • Silviu

  Si sa nu mai iesiti din casa pentru ca e frig afara.

 • Stefan vlad

  Si eu am facut update din seara lansarii. Am harduri WD de 4tb.;( sper sa nu apara probleme.;( mai ales nu pierderea datelor. E una sa nu afiseze datele dar sa nu le stearga cumva.;( am primit si eu pe mail azi instiintarea de la WD.;(

 • Stefan vlad

  Si eu am facut update din seara lansarii. Am harduri WD de 4tb.;( sper sa nu apara probleme.;( mai ales nu pierderea datelor. E una sa nu afiseze datele dar sa nu le stearga cumva.;( am primit si eu pe mail azi instiintarea de la WD.;(
  Imi e un pic neclar: cei cu probleme de fapt le sunt sterse datele de pe hard sau doar problema de afisare. Adica cand se va rezolva problema le reapar datele?

 • Sorin

  Genereaza multe probleme… Se misca foarte prost de cand am facut update (imac mid 2011, i5, ssd, 16 gb ram) parca e alt calculator, o sa incerc si un clean install poate, poate, cu wd nu am avut probleme, e folosit pentru backup si nu am sesizat nimic deosebit.

 • mariusmuntean

  sa nu fac update doar ca nu merge softul de la WD?? da fara soft imi pica mainile daca il folosesc?

 • S-ar putea sa ai probleme si fara soft, asta e ideea.