Prima Pagina Apple iPad Air si iPhone 5S au mai multa putere de procesare decat...

iPad Air si iPhone 5S au mai multa putere de procesare decat un MacBook Air din anul 2010, iata rezultatele primelor teste

  Chip-ul A7 din interiorul tabletei iPad Air a oferit deja noilor produse Apple titlul de cele mai rapide terminale mobile de pe piata, insa facand o comparatie cu anii trecuti, observam cat de multa putere de procesare au acum iDevice-urile noastre. Celebrul blogger american John Gruber a comparat rezultatele iPad Air din benchmark-urile Geekbench 3 si Sunspider cu  cele ale iPhone 5S si MacBook Air 2010, iar voi puteti observa singuri ca ambele terminale noi ale Apple sunt mai rapide decat vechiul laptop.

To me, the comparison that is most interesting is to my MacBook Air. In exactly three years, Apple has produced an iPad that outperforms a then-brand-new MacBook. Three years is a decent chunk of time in this industry, and the MacBook Air has made great strides since then, but this (a brand-new iPad Air versus a late 2010 MacBook Air) is a credible comparison. In many ways the iPad Air is not just the superior device, but clearly so — it has a retina display, the MacBook Air does not; it gets 10 hours of battery life, the MacBook Air was advertised at just 5 hours back then (and as an old and much-used device, my personal MacBook Air gets significantly less than 5 hours of battery life today).

  MacBook Air-ul lansat atunci de catre Apple nu are Retina Display-ul tabletei iPad Air cu o rezolutie aproape dubla, functioneaza in baza platformei Intel si se pare ca Apple a reusit sa il intreaca fara probleme, chiar si cu un smartphone. Mai mult decat atat, chip-ul A7 al celor de la Apple poate utiliza pana la 8 GB de latime de banda pentru un singur procesor, iar conform celor de la Anandtech, niciun alt producator de terminale mobile cu procesoare ARM nu reuseste sa ofere performante precum cele ale iPhone 5S si iPad Air.

That’s the other aspect of what makes A7 so very interesting. This is the first Apple SoC that’s able to deliver good amounts of memory bandwidth to all consumers. A single CPU core can use up 8GB/s of bandwidth. I’m still vetting other SoCs, but so far I haven’t come across anyone in the ARM camp that can compete with what Apple has built here. Only Intel is competitive.

  Chiar daca majoritatea privesc noul chip A7 de 64 de biti ca fiind o simpla miscare de marketing a celor de la Apple, in realitate performantele acestei componente sunt impresionante si demonstreaza cat de serioasa este Apple in ceea ce priveste dezvoltarea propriilor chip-uri. Daca acum Apple ne ofera performantele unor Mac-uri vechi de 3 ani de zile, ma intreb oare ce se va intampla anul viitor cand saltul de performanta ar trebui sa fie la fel de mare?

Test latime de banda pentru un singur nucleu
 • Bogdan

  De ce nu ati comparat cu iMac din 2006? sau cu un Macintosh II?
  Comparati produse de anul asta, cu produse de anul asta. i5S cu Airul ( Mac) de anul asta si cu iPad Air. Asa vad eu mai logic. E ca si cum ai compara un adolescent cu un copil de 8 ani.

 • Bogdan

  uite, asa se face treaba serioasa: gizmodo.com/how-the-nexus-5-compares-to-its-toughest-smartphone-com-1456332159

 • Daniel

  Testele sunt obiective, dar experiența de utilizare este subiectivă.

 • Arrow

  Bogan, pare un test destul de relevant si la obiect…Dupa doar 3 ani de zile un smartphone este mult mai puternic decat un laptop cu procesor intel…..
  Majoritatea persoanelor au acasa pc-uri mai vechi de 2010,cum nu ti se pare relevant acest lucru?Pe deoparte apple este de apreciat,pe de o parte este de injurat,deoarece nu pune hardware destul de potent in deviceurile sale….Iar utilizatorii se bat cu pumni in piept ca bravo apple,nu ne trebuie noua hardware puternic si ieftin,noi vrem scump si slab,ca doar nu om fi noi ca si concurenta cu mii de core-uri si giga de ram…

 • Just me

  Pai doar nu vrei sa compari un mcbook air 2013 cu un telef din 2013. Logic ca in 100 de grame nu poti implementa ce implementeI in 1 kg si ceva. Totusi approx aceeasi rez la telefon ca si la un laptop ar trebui sa spuna ceva.

 • eu

  trebuiau comparate cu un PowerMac daca tot suntem aici

 • Doc

  Trebuia o comparatie cu HC85, nu?! Sau de ce nu cu un Trabant… Air-ul ala de acum 3 ani are un procesor Intel, ce se banuia ca are suficienta putere de procesare, nu?! Acum ceva vreme s-a spus si am reamintit faptul ca in curand pe ARM vor apare laptopuri. Intel incepe sa fabrice ARM, mai este doar un pas, dragilor! 😉