iPad Air este cea mai rapida tableta de pe piata, consuma mai putina energie decat iPad 4

  Cei de la Anandtech au facut un review destul de complex tabletei iPad Air a celor de la Apple si desigur ca nu puteau lipsi cateva teste pentru hardware. In ceea ce priveste puterea de procesare, tableta are la baza acelasi chip A7 cu procesor de 1.3 GHz, precum in iPhone 5S, el oferindu-i produsului titlul de cea mai rapida tableta de glob. Dupa cum puteti vedea si in rezultatele prezente in imaginile acestui articol, iPad Air este mai rapida decat orice alta tableta, facand o suma a testelor, Microsoft Surface 2 RT reusind sa o intreaca in doua dintre ele.

  Desi diferentele de performanta intre iPad Air si Microsoft Surface 2 sunt mici in acele teste, in restul testelor tableta celor de la Apple are un avantaj confortabil in fata tabletei Microsoft. Practic aceste teste nu fac altceva decat sa confirme suprematia chip-ului A7 in semgnetul terminalelor mobile, Apple reusind sa ofere performante extrem de bune fara a implementa procesoare cu nuclee quad-core sau 2 GB RAM.

  Separat de performante observam ca noul chip A7 din iPad Air consuma mult mai putina energie decat chip-ul A6 din iPad 4, acest lucru contribuind la imbunatatirea semnficativa a autonomiei bateriei tabletei. Acest consum mai mic este observat doar cand tableta se afla in idle, deoarece in timpul utilizarii ea consuma la fel de multa energie precum iPad 4, cei de la Anandtech suspectand ca noul chip A7 ar consuma chiar mai multa energie, acest lucru fiind mascat de implementarea unui Retina Display care necesita mai putin curent pentru a functiona.

  Acestea fiind spuse, Apple a reusit sa aduca pe piata un dispozitiv grozav cu performante excelente, un lucru care de asteptat.