Iata diferenta dintre Retina Display-ul din iPhone si un ecran 1440p

  Vivo Xplay 3S este unul dintre primele smartphone-uri care are inclus un ecran cu rezolutie 2560 x 1440 pixeli, adica 1440p, si 515 pixeli per inch, iar cei de la Vivo prezinta in imaginea de mai sus diferenta dintre calitatea imaginilor afisate de ecranul lor si Retina Display-ul din iPhone sau ecranul HTC One. Dupa cum puteti vedea, Vivo Xplay 3S afiseaza 189 pixeli per inch in plus fata de Retina Display-ul din iPhone-uri, iar diferenta este foarte mare, ea fiind sesizabila chiar si la o comparatie cu ecranul 1080p din HTC One.

  Problema in aceste cazuri este ca ochiul uman nu distinge nici macar toti pixelii afisati de Retina Display, asa implementarea unor rezolutii atat de mari in smartphone-uri nu-si prea are rostul, chiar daca ele vin cu ecrane de peste 5 inch. Problema cea mai mare in aceste cazuri este sustinerea rezolutiei cu procesoare grafice indeajuns de puternice, insa ele nu exista, asa ca smartphone-ul Vivo ar putea avea cateva probleme in a functiona fluid.

17 COMENTARII

  1. @zaone: ochiul uman vede foarte bine peste 300ppi de la apropiere

    Daca nu crezi, cauta. Ai sa vezi un blind test in care oamenii au fost pusi sa sorteze crescator print-uri de 150, 300 si 600 ppi. Toti au sortat corect.

    Ochiul uman are o rezolutie de 0.2mm la distanta minima de focalizare. In traducere, de la 20-25 cm vedem 700ppi si de la 50cm cam 500-550ppi.

    Si da, astea sunt date reale, nu ce a zis SteveJobs intr-un keynote. Nu stiu ce acuitate vizuala aveti voi, dar daca nu distingeti intre 350 si 550 ppi de la distanta la care tineti in mod normal un telefon inseamna ca ochiul nu e sanatos.

    Si un copy paste, asa, de orientare:

    How many pixels are needed to match the resolution of the human eye? Each pixel must appear no larger than 0.3 arc-minute. Consider a 20 x 13.3-inch print viewed at 20 inches. The print subtends an angle of 53 x 35.3 degrees, thus requiring 53*60/.3 = 10600 x 35*60/.3 = 7000 pixels, for a total of ~74 megapixels to show detail at the limits of human visual acuity.

    The 10600 pixels over 20 inches corresponds to 530 pixels per inch.

  2. Omule, intelege ca noi cand folosim un produs nu il folosim cu lupa. Apple inloc sa faca alta rezolutie care nu prea isi are rostu..a contat pt viitor. 64bit si securitate. Probabil acuma dupa ce apple a dat tonu restu o sa duca iar peste limite aceste implementari…64bit octa core poate 128bit care nu prea exista dar samsung tre sa arate ca se poate, probabil retina scanner care iar e securitate dar nu prea buna fluiditate etc

  3. @Serban, din ceea ce spui tu reiese ca Apple nu a implementat o rezolutie mai mare pt ca este o prostie , in schimb tu consideri ca a facut un lucru exceptional introducand un procesor de 64bit. Daca te-ai informa mai bine ai afla ca si utilizarea acestui procesor de 64bit, in cazul de fata, este tot o prostie si tine doar de marketing. Doar peste cativa ani va incepe sa fie cu adevat util intr-un smartphone dar momentan este total inutil.

  4. Mie unu imi place ca la Ecranele Amoled pixeli sunt diferiti si eu unul pe Galaxy S4 nu ii vad cat pe iPhone 5 pe fundal alb in vad …

  5. @Serban: daca ai fi citit ai fi vazut ca nu despre uitat cu lupa se vorbeste. Dar e greu sa dai click si sa asimilezi cateva randuri.

  6. @serban: ai vorbit cand trebuia sa taci. omul are dreptate si daca citeai cu atentie ce a zis el nu mai spuneai porcaria aia cu “lupa”. ca a zis foarte clar. 20-25 cm asta inseamna distanta la care tii tu telefonul cand il butonezi in pat si cand esti pe toaleta… si 50cm- asta fiind distanta la care ti tu telefonul in restul timpului. nu cu lupa ta maestre

  7. Este diferenta enorma intre retina si noile ecrane cu peste 400ppi aparute pe piata. De curand am renuntat la iphone 5 pentru xperia z1 cu 441 ppi, primul lucru observat a fost claritatea ecranului, faptul ca nu distingeam nici un pixel. Dupa o saptamana de utilizare z1, ipad mini deja ma enerveaza din cauza ecranului, se vad toti pixelii, claritatea imaginii lasa de dorit. In urma prezentarii in care Steve Jobs spunea ca ochiul uman nu distinge mai mult de 300ppi nu m-a interesat niciodata alte produse. Se pare ca m-am inselat.

  8. @blum: Prima generatie de iPad Mini nu are Retina Display si are o rezolutie de 1024×768, care la dimensiunea ecranului de 7.9 inchi, are 163 ppi.

  9. tot respectul pt anonim. pe mine chiar m-a plictisit toata tarasenia asta cu “retina display”. e praf in ochi, sincer. marketing toata ziua.

  10. Zaone esti baiat destept , din cate stiu eu ai avut sau ai in probe un htc one oferit de ce de la htc romania , pune one-ul langa 5s si o sa iti dai seama de la sine care are ecranu mai bun si claritatea imaginilor/video etc…. Ai sa vezi ca HTC One e castigatorul detasat , eu am facut acest test.

  11. Vrajeli de marketing ieftin. Astia nu mai stiu ce sa scoata si incep sa ne arate imagini cu un zoom exagerat pe pixeli, la ce mama naibii imi arata mie zoom?eu ma uit cu lupa la telefon? Evident ca nu.

  12. Am inteles chiar foarte bine. Exista o limita si aceasta a fost atinsa, restul e praf in ochi si marketing. Nu trebuie sa imi explice nimeni ce vad, pot sa imi dau seama si singur.