Apple ramane fara unul dintre vicepresedintii importanti ai diviziei care dezvolta iOS-ul

  Henri Lamiraux a fost unul dintre oamenii cheie ai diviziei care dezvolta iOS-ul in cadrul companiei Apple si in cursul zilei de astazi s-a descoperit faptul ca el a decis sa pareaseasca, compania americana. Conform profilului sau Linkedin, Lamiraux a decis sa se pensioneze dupa nu mai putin de 23 de ani petrecuti in cadrul Apple, deci nu vorbim despre vreo oferta mai buna facuta de catre alta companie, ci despre o decizie de a pune capat unei cariere foarte productive in vederea retragerii din activitate.

  Fostul vicepresedinte al celor de la Apple a condus echipele care dezvoltau aplicatiile native ale iOS, pe cele care implementau functii noi in sistemul de operare, dar si pe cele care rezolvau problemele de functionalitate. Separat de acestea, el superviza echipa care dezvolta framework-urile utilizate de catre iOS si permit dezvoltatorilor sa produca aplicatii, deci vorbim despre pierderea unui om foarte important in structura companiei din Cupertino, insa sigur exista persoane capabile care sa il inlocuiasca.

  Lamiraux a fost angajat ca si inginer software pentru Mac OS si OS X in anul 1990, iar pe parcursul celor 23 de ani petrecuti la Apple a ocupat functia de director si senior director a unor doverse departamente inainte de a deveni vicepresedinte.

3 COMENTARII

  1. Asta e cu “softistii”,sunt luati de tineri,sunt storsi pana la ultimul neuron,si apoi paaa,ca vin tinerii din urma.La 40 de ani deja au rutinele formate si cu greu mai asimileaza noul si inovatia.Statul la calculator le ruineaza sanatatea fizica,mintala ,vederea…ajung epave.Companiile nu au mila ca sunt seniori,ca se cunosc de atatia ani.Daca vin tineri mai buni ,ii inlocuie.

  2. S-a pensionat, nu l-a dat nimeni afara. Auzi si tu la asta: “daca vin tineri mai buni, ii inlocuie”. Dupa ce ca scrii “perfect” romaneste, mai si citesti aiurea.